A Nyúlember hídja.

Szerkesztette:Agent

A Virginia államban található kisváros, Clifton hírhedt felüljárója meglehetősen különös nevet birtokol. A Bunny Man Bridge első hallásra talán inkább hangzik komikusnak, mint ijesztőnek, ám kis utánaolvasás során megdöbbenve tapasztalhatjuk, hogy a névadás mögött egy homályos hátterű, ám annál bizarrabb ügy bontakozik ki, ami nem mentes gyilkosságsorozatoktól, paranormális jelenségektől, és egy különös lénytől sem.

Magát a vasúti felüljárót és az alatta húzódó alagutat 1910 és ’11 között építették, a járat pedig eredetileg semmilyen közlekedésbeli funkciót nem látott el, így a mai napig csupán “egyirányú” forgalom számára lehetséges az áthaladás. Az átjáró természetesen kezdetben nem ezt a nevet viselte, a Bunny Man Bridge egy későbbi elnevezés, amely egy legendás figurához, az úgynevezett Bunny Manhez köthető. Bunny Man alakja nem csupán a fent említett objektum környékén lévő települések helyi legendájához kötődik, ugyanis említése előfordul Marylandtől Washington, D.C.-n át Virginiáig, de a legendák epicentruma természetesen Cliftonhoz köthető.

A nyúlember kiléte több helyen másként szerepel, sőt sokan kriptidként tartják számon, Ezért fontos elkülöníteni a történetek eredetét egymástól. Az egyik, népszerű verzióban Bunny Man nagyon is emberi lény: egy elmegyógyintézetből szökött őrült (mások szerint egy helyi lakos, aki megtébolyodott), aki előszeretettel vadászik az arra járó kirándulókra, motorosokra, teszi mindezt egy nyúljelmezben, felszereléséhez pedig még hozzátartozik egy balta vagy egy láncfűrész.

bunnyman

A másik populáris történetvariáció egy tébolyult ember szellemeként emlegeti Bunny Mant, aki halála után nyughatatlan kísértetként rója a vidéket, jobb elfoglaltság híján emberekre vadászva. Eredete a helyi elmegyógyintézet 1904-ben történő bezárásáig nyúlik vissza: miután a tébolydát bezárták, a pácienseket egy másik intézménybe szállították át, azonban az áttelepítés közben hiba csúszott a hatóságok számításaiba, így néhány, kezelés alatt álló egyén megszökhetett. Nagy részüket megtalálták, leszámítva kettőt, név szerint Douglas Grifont és Marcus Wallstert, akik nagy valószínűséggel a környéken elterülő erdőségbe vették be magukat, erre utaltak a nyersen elfogyasztott nyulak maradványai, amelyek – vélhetőleg – útjukat szegélyezték, sőt, egyes beszámolók szerint Grifon a szerencsétlen nyulak bundájából készített magának ruhát. A szökés után hónapokkal, más verzió szerint a szökés másnapján Wallster holttestét megtalálták az ominózus hídnál felkötve, a tetem mellett pedig egy papírra leltek, az alábbi felirattal: “Akárhogy próbálkoztok, sosem fogtok megtalálni. Üdvözlettel: a Nyúlember”. Ezen a ponton a történet ismét több verzióval rendelkezik. Egyik szerint a hatóságok feladták Grifon keresését, más szerint Grifon öngyilkos lett, holttestét pedig nem messze a hídtól megtalálták.

A történet szerint ebben az évben Halloween éjjelén négy fiatal kibelezett és fellógatott holttestére leltek a hídnál. Rá egy évre hét tinédzser indult a hídhoz, szintén Halloween éjjelén, közülük hat meghalt, az egyetlen túlélő, Adrian Hatala beszámolója szerint hirtelen hideg fuvallatok támadtak, majd villódzó fényeket látott, a következő pillanatban pedig barátai már holtan feküdtek. Ő csak a szerencsének köszönhetően azért élte túl a támadást, mert azokban a percekben távolabb tartózkodott. Hatalát természetesen vádlottként állították elő, majd egy Virginiában található elmegyógyintézetbe zárták. Ártatlanságát alátámasztotta egy újabb hatos gyilkosság, amelyet 1913. október 31-én követtek el, ugyanolyan körülmények közt. A történet számot ad még két újabb támadásról, 1943-ban és 1976-ban. 1987-ben újabb túlélője akadt egy ismételten Halloween éjjelén megesett támadásnak, aki nem volt más, mint Janet Charletier. Janet beszámolója hasonlított Adrian Hataláéra, elbeszélése szerint idejében kiért az alagútból, mielőtt a fényes impulzus őt is elpusztíthatta volna. Érdekességképp megemlítendő még, hogy a lány a borzalmas éjjeli kaland utáni reggelre megőszült, így gyanítható, hogy akárhogy is volt, Janet aligha tölthette az éjszakát önfeledt mulatozás közepette.

w1siziisinvwbg9hzhmvcgxhy2vfaw1hz2vzl2i4ote0ogfkntjhzdgxngviml8xmta0mtk4njm0xzbiy2jkymjlotvfyi5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisingzotbcdtawm2uixsxbinailcjjb252zxj0iiwilxf1ywxpdhkgoteglwf1dg8tb3jpzw50il1d

A Bunny Man-történetek hivatalosnak számító verziója szerint az 1970-es évek elején egy nyúlruhába bújt ember tartotta rettegésben a környéket, többeket baltával fenyegetve meg. A helyi hatóságok innentől kezdve a tömeghisztéria kategóriájába sorolták a több mint ötven beszámolót, ami a nyúlemberrel volt kapcsolatos. Egyes szakértők szerint a tébolydát emlegető sztorik már alapjaiban véve kétségbe vonhatók, hiszen Fairfax megyében nem is volt tébolyda, az 1910-ben megépülő, a közelben lévő Lorton Prison pedig nem tartozott Virginia állam közigazgatása alá. A hivatalos kutatások szerint a régóta létező legendák összefonódtak néhány modernkori esettel, így némileg újraélesztve és világhírűvé téve Bunny Man figuráját.

A médiában nagy figyelmet kapott ügy helyszíne természetesen a mai napig vonzza a kalandvágyó embereket, szellemvadászokat, paranormális ügyeket kutató önkénteseket. Az ő beszámolóik szerint a helyen tartózkodva furcsa jelenségeket észlelhetünk, egyesek pedig bizonyítékként fotókon megörökített anomáliákat mutogatnak.
Hogy mi az igazságtartalom a mára már szinte kibogozhatatlanná vált legendakör mögött, szinte lehetetlen megmondani, azonban a Bunny Man Bridge története igazi kuriózumnak számít a hasonló legendák szerelmesei számára.

(Cinegore)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »