A Párizs szindróma

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

A Párizs szindróma

Ha nem hallottál még az Úgynevezett Párizs szindrómáról, akkor neked ez a cikk nagyon furcsa , érdekes és egyben hihetetlen lesz. Az emberiség rengeteg különféle szindrómát regisztrált már, melyek kimutathatók és tudományosan alátámaszthatók.

Ám vannak olyanok is amiket nagyon kevesen tudnak és még kevesebben élnek át.
Cikkünkben a Párizs szindrómát mutatjuk meg nektek.

A nevéből is sejteni lehet, hogy a Párizs szindrómának, Franciaországhoz, azon belül is Párizshoz van köze.  Ám ez még így elég tág fogalom. Párizson belül is az Eiffel-torony miatt kerülnek egyes emberek ebbe a ,,betegségbe”.

Az oka a mai napra már teljessé vált. Tudósok és orvosok rájöttek az évek során, hogy az embereknek van egy kép a fejükben Párizsról. A média által levetített Párizs például, szép, romantikus, meghitt és kellemes hely. Nem meglepő tehát, hogy a turisták, az odautazásuk során nagyon izgatottak és alig várják már , hogy megérkezzenek erre a csodálatos helyre.

Ám miután Párizsba érnek és eltöltenek pár órát, ez a kép már teljesen megváltozik. Szemetes utcák, nyirkos levegő, nyüzsgő embertömegek és a többiről még nem is beszélve.

Ez a kettős hatás, olyan nyomást gyakorol az emberi szervezetre, hogy sok esetben , akik ebbe a szindrómába esnek, szédülést, hányingert, rossz hangulatot tapasztalnak.

Gondolhatjátok most, hogy ó hát de ilyen ember csak egy-kettő van nagy ritkán. Nos csak , hogy el tudjátok képzelni, külön kis kórházakat és klinikákat hoztak létre ezen emberek kezelésére! Gyakoribb esetek mint gondolnánk.

Megfigyelték továbbá, hogy a turista minél messzebbi helyről érkezik Párizsba, annál nagyobb eséllyel szenved ebbe a szindrómába.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »