A rejtélyes csontváz, ami ellentmond a fizika törvényeinek. (Ponferrado)

Szerkesztette:Roland

A spanyolországi Ponferrado városában 1982 február végén lebontottak egy régi házat, amiben később a rejtélyes csontváz volt található.  A városnak azt a negyedét a múlt század második felében és a századfordulón építették. Csupa régimódi, vastag falú bérház volt, ahol úgy, mint régen, az utóbbi évtizedekben is szegény alkalmazottak éltek. Több ház úgy elöregedett, hogy már évek óta lakatlan volt.

E házak egyike volt történetünk színhelye. A régi falakat eltakarító munkások felülről lefelé haladtak. Egy helyütt váratlanul fehéren csillogó emberi koponyával néztek farkasszemet. Először megdöbbentek, majd óvatosan tovább bontották a falat. Több téglasort kézzel leszedve gyanítani kezdték, hogy a valamikori halottnak nemcsak a feje, hanem egész teste is ott rejtőzik a falban.

A munkavezető bűncselekményre gyanakodva értesítette a rendőrséget. Az eset különlegességére tekintettel bűnügyi szakértők érkeztek a helyszínre, és a fal bontását már az ő jelenlétükben folytatták.

A munka előrehaladtával mind döbbenetesebb látvány tárult a várakozók szeme elé. A csontváz függőlegesen, szinte “vigyázzállásban” helyezkedett el a falban. A gyanút, hogy az építők annak idején egy halottat falaztak be, kénytelenek voltak elvetni. Ugyanis a téglák között nem találtak emberi test befogadására alkalmas helyet.

Éppen ellenkezőleg: a fal és a csontváz szerves egységet alkotott! Az ismeretlen ember – mint később a csontot vizsgáló antropológusok megállapították – körülbelül 20-25 éves férfi volt, aki feltehetően 50-70 évvel korábban kerülhetett a falba.

De mi módon? Hogyan és miért?

Hiszen a bordák között, a valamikori testben is tégla volt. Méghozzá régi, jó malterral szinte elválaszthatatlanul egymáshoz tapasztott tégla. Két helyen pedig – az egyik bordacsont és a bal alkar – egyenesen benne volt a téglában! A bűnügyisek logikája szerint a ház már jó ideje állott, amikor ez az ember valamilyen, általunk (még) ismeretlen módon bejutott a falba, mintegy áthatolt rajta -, de a másik oldalon már nem tudott kijönni belőle, és így az építmény foglya maradt. Feltehetően azonnal életét vesztette.

 

Régen azt mondták volna, hogy varázslat történt. Az emberek annak idején világszerte meséltek fantasztikus történeteket “faljárókról”, láthatatlanná válni képes mágusokról és más ilyenekről.
Azonban lehetséges más magyarázat is. Nem kizárt az, hogy a dologban más dimenziókat és azokban élő emberi lényeket kell feltételeznünk.

Ezek a külsőleg, anatómiailag hozzánk teljesen hasonló lények ugyanis velünk párhuzamos térben élnek, de talán ismerik már az átlépés technikáját. Vagy éppen mostanában tanulják, és a spanyolországi csontváz is ilyen úttörő volt? Aki még nem ismerte kellőképpen a titkot, és elrontott valamit közben?

Vagy rossz helyen és időben kísérelte meg az átlépést, esetleg a folyamat kellős közepén elvesztette a szükséges energiát? Netán forróvérű fiatal kutató volt, aki nem tartotta be az összes kötelező szabályt, és a döntő pillanatban, a két világ határán járva, egy itteni földi akadály legyőzhetetlennek bizonyult számára? A rejtélyes csontváz esete a mai napig megfejtésre vár!

Nemere István
Forrás: Tvr-hét , Legendavadasz

Olvasd el ezt is!: —-> 3 félelmetes történet!

 

A cikk forrása gyanús, vagy ismeretlen, esetleg olyan helyről származik, ami sok közösségi portálon tiltólistán van hitelességének megkérdőjelezése miatt. A rejtely.com weboldal nem egy álhír terjesztő oldal. Cikkeinket nem bevételszerzés, vagy megtévesztés miatt posztoljuk! Ha ezt olvasod egy adott cikk alatt, a cikk pont ezért a NEM BIZONYÍTOTT kategóriába esik.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »