A rejtélyes élő szikla a természetben.

Szerkesztette:Roland

A természetben megtalálható egyik legfurcsább élőlény minden bizonnyal a Pyura Chilensis (élő szikla) néven ismert tengeri szivacs. Ezt a kis élőlényt a mai napig annyi rejtély övezi, hogy nem is tudnánk felsorolni az összest.

Ez a kis élőlény úgy néz ki mint egy kisebb szikladarab. Azonban ha kettévágják, egy teljesen bonyolult szervekből álló rendszert vehetünk észre.
Annak ellenére, hogy nagyon keveset tudunk róla, Chilében nemzeti finomságnak számít, csak tudni kell jól elkészíteni.
Furcsaság az organizmusban, hogy nincs agya. Ez természetesen nagyon sok kaput nyitva hagy funkcióiról.

élő szikla

Ám mindez még mindig nem a legérdekesebb és furcsább bennük. Mindegyikük hímneműnek születik ám később hermafroditák lesznek. Nos igen furcsa ezt így olvasni, de ez az igazság.

Ez teszi lehetővé, hogy önmagukkal is képesek párosodni. Mondani sem kell, hogy az előbb nyitva maradt kapuk száma ismét nagyon sokkal bővült. Nagy érdekes és rejtélyes élőlényről van szó. Bízunk benne, hogy a jövőben nagyon sok dolog fog még kiderülni az organizmusról!

Egy biztos, az iskolákban nem hallhattunk még erről a titokzatos élőlényről. Legalábbis nálunk Magyarországon.
Méretei egyébként eltérőek lehetnek a természetben.  Egyre több weboldalon bukkan fel a kis érdekes élőlény, több és több kérdést hagyva maga után.
(National Geog…)

Olvasd el ezt is!: —-> Félelmetes hallucinációk?

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »