Rendkívül fényes tűzgömb robbant Dél-Spanyolország felett

Szerkesztette:Roland

Látványos, vakítóan fényesen izzó tűzgömb tűnt fel december 11-én este Dél-Spanyolország felett, amit a Calar Alto Obszervatórium meteormegfigyelő kamerái is megörökítettek.

2016.december 11-én este helyi idő szerint 22:25-kor (világidőben 21:25-kor) a Holdnál is fényesebb tűzgömb tűnt fel Dél-Spanyolország felett. Főleg Granada, Andalúzia és Jaen tartományokban lehetett  jól megfigyelni.
Nem is lehetett volna szerencsésebb földrajzi hely felett ennek a látványos tűzgömbnek a feltűnése, mint a Calar Alto Obszervatórium égi látóterében, ahol egyébként egy professzionális meteormegfigyelő állomás műszerei is rendszeresen fürkészik az égboltot.

Ez a SMART (Spectroscopy of Meteoroids in the Atmosphere with Robotic Technologies) projekt keretében történik José Maria Madiedo professzor (Huelva-i Egyetem) vezetésével.  A Calar Alto Obszervatórium egyébként a spanyolországi Andalúzia tartományban van. Almeira városa közelében, a Sierra de Los Filabres hegységben mintegy 2168 méter magasságban helyezkedik el (földrajzi koordinátái: északi szélesség 37 fok 13′ 25″, nyugati hosszúság 2 fok 32′ 46″).

fényes robbanás
José Maria Madiedo, a Huelva-i Egyetem asztrofizikus professzora szerint:

A tűzgömb mintegy 20 kilométer másodpercenkénti sebességgel (72 ezer km óránként) lépett be a Föld légkörébe. Azt is hozzátette, hogy elég nagy mérete lehetett az bolygóközi térből érkező testnek ahhoz, hogy több kisebb-nagyobb darabja elérje a földfelszínt.

A 2016. december 11-én 21:25 világidőkor feltűnt dél-spanyolországi tűzgömb “teleholdnak” látszik a Calar Alto Obszervatóriumból

Sok turistát,  szinte megrémisztette a spanyol Costa del Sol (“Napos part”) fürdő- és turistaparadicsom térségében.
(Forrás: caha.es , fenyorveny.hu)

Olvasd el ezt is!: —–> A sziget, ahonnan nem tér vissza ember – (Envaitenet sziget)

 

A cikk forrása gyanús, vagy ismeretlen, esetleg olyan helyről származik, ami sok közösségi portálon tiltólistán van hitelességének megkérdőjelezése miatt. A rejtely.com weboldal nem egy álhír terjesztő oldal. Cikkeinket nem bevételszerzés, vagy megtévesztés miatt posztoljuk! Ha ezt olvasod egy adott cikk alatt, a cikk pont ezért a NEM BIZONYÍTOTT kategóriába esik.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »