A Véres villa

Szerkesztette:Agent

Nem is kell messzire mennünk, hogy megismerjük a véres villát, amely Észak-Olaszországban, Cortenova hegyei között található. A borzongató házban bizony rengeteg tragédia bújik meg.

A Villa de Vecchi-t a Vörös Házként is ismerik. A Boszorkányház vagy Szellemház most elhagyatottan áll, az idők folyamán rengetegen rongálták, jelölték meg. Azonban a helyszín nem volt mindig elhagyatott, nyári lakként szolgált Felix de Vecchi grófnak és családjának.

Vecchi gróf tiszteletreméltó háborús hős volt, emellett festő és felfedező, aki fontos szerepet játszott Milánó felszabadításában az osztrákok elnyomása alól a tizenkilencedik században.

 

Fiatalabb éveiben a férfi rengeteget utazott a Közel-Keletre, Egyiptomba és Indiába is, majd könyvet is adott ki, amelyben ezen tapasztalatait írta le. A gróf 1844-ben vette feleségül Carolina Franchetti di Pontét, így ketten indultak el felfedezéseikre. Mire visszatértek a friss házasok Milánóba, addigra szinte hírességek lettek.

 

1854-ben a gróf felkérte Alessandro Sidioli építészt, hogy nyári házat építsen neki, amelyet keleti utazásai inspiráltak. A házba minden modern dolgot behalmoztak. Volt benne meleg víz, belső vízcsövek, étellift, odakint pedig csodálatos szökőkút. A házat freskókkal díszítették, hatalmas zongorát és kandallókat is tartalmazott. Sajnos Alessandro Sidioli meghalt mielőtt befejezhette volna az épületet. Itt kezdődik a Véres Villa legendája.

 

A pletykák szerint a de Vecchi család számos boldog nyarat töltött el a villában, de mindennek egyetlen éjjel vetett véget 1862-ben, amikor a gróf éppen nem volt otthon. A legenda szerint a gróf arra tért haza, hogy feleségét brutálisan meggyilkolták, arcát elcsúfították, a lánya pedig eltűnt.

Annak ellenére, hogy a gróf mindent megtette, hogy megtalálja a lányát, sosem találták meg újra. Emiatt a férfi egy évvel később önkezével vetett véget az életének. Sokan úgy gondolják, hogy mindezzel Milánóért állhattak bosszút az osztrákok, de senkit sem tartóztattak le a bűnért, a mai napig homály fedi a bűncselekményt.

A villa így a gróf testvéréé lett, Biagóé, és a család tulajdona is maradt egészen a második világháború kitörésééig. A hatvanas évekig pedig számos arisztokrata család birtokában volt.

 

Talán a leghíresebb látogatója a villának Alistair Crowley volt, aki hosszabb ideig maradt a húszas években. A legenda szerint a házban egyre több sátánista rítust hajtottak végre, és ez a rossz energia tapadt meg a falak között. A helyiek szerint sokszor lehet hallani, ahogy a zongora játékát a csendes éjjeleken a házból.

Azonban a valóság ennél sokkal kevésbé félelmetes. A gróf régebben azért vette meg a Vörös Ház épületét, hogy termálvízből legyen haszna, amely a ház közelében volt található, de már özvegy volt, amikor felbérelte Alessandro Sidiolit.

 

A korai 1860-as évekre a gróf komolyan beteg lett, ezért utolsó hónapjait Milánóban töltötte, ott festett és a gyerekeire vigyázott. A férfi Milanóban halt meg negyvenes évesen. Vagyonát és tulajdonát két kisgyerekére és testvérére Biagóra hagyta.

Az igaz történet persze nem állította le a szellemtörténetre vágyókat, és továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a házban iszonyatos dolgok történnek. A házból már régen eltűntek az ablakok, az anyatermészet visszavette felette az irányítást. A ház továbbra is megtekinthető.

forrás: VintageNews, Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »