A VILÁG ÖT LEGREJTÉLYESEBB HELYE

Szerkesztette:Agent

Megmagyarázhatatlan események, furcsa eltűnések, természeti anomáliák: több olyan hely is van a világon, amelyet valamilyen misztikum övez. Elég, hacsak a Bermuda-háromszögre vagy a Stonehenge-re gondolunk. Cikkünkben most bemutatjuk a világ öt legrejtélyesebb helyszínét.

A fentebb említett két helyszínt már mindenki ismeri, így alább öt olyan másikat listázunk, amelyekről bár szintén sokan hallhattak, mégis kevesebbet beszélnek róluk.

Racetrack Playa, Death Valley, Kalifornia – A Halálvölgy

Maguktól mozgó köveket fedeztek fel a Halálvölgyben.

 

A szárazabb talajon megbújó kövek önálló mozgására figyelt fel egy kutató és felesége közel 100 évvel ezelőtt. A rejtélyt azóta próbálják megfejteni.

Tíz évvel ezelőtt egy tudós csoport arra a következtetésre jutott, hogy a kövek körül létrejövő jég kényszeríti azokat mozgásra, sok látogató szerint azonban természetfeletti erők bújnak meg a háttérben.

A tudósoknak a mai napig nem sikerült teljes bizonyossággal megállapítani a jelenség okát.

Relampago del Catatumbo, Ologa, Venezuela – A villámok otthona

Egy perc alatt akár 25 villám is lecsaphat a Maracaibo-tó vidékén.

 

A világ legviharosabb területének nevezték ki a Maracaibo-tó vidékét, amelyet az év közel 200 éjszakáján villámok lepik el. A mennykövek száma májusban és októberben számottevően megugrik, előfordul, hogy egy perc alatt több mint 25 villámlást figyelnek meg a látogatók.

A szakértők szerint feleennyi csapás is kiemelkedőnek számít, de a kirándulók így sem riadnak vissza a szélsőséges időjárási viszonyoktól. Rengetegen utaznak ide, hogy egész éjjel figyeljék a villámok játékát.

Devil’s Sea, Csendes-óceán – Az Ördög-tenger

Az Ördög-tenger a Csendes-óceán területén található.

 

Míg a Bermuda-háromszög, más néven az Ördög háromszöge az Atlanti-óceán legnagyobb rejtélyt övező vidéke, addig a Csendes-óceán megmagyarázhatatlan történéseiért többnyire az Ördög-tenger a felelős.

A más néven Sárkány-háromszögnek nevezett területen rengetegen számoltak be mágneses anomáliákról, fényjátékokról és furcsa tárgyakról. Emellett itt is olyannyira gyakoriak az eltűnések, hogy még a japán halászok sem merik megközelíteni.

A különös események magyarázatára több feltételezés is született, többek között, hogy egy párhuzamos univerzumba visz át, esetleg itt található Atlantisz, vagy hogy vulkánikus tevékenységek okozták a különös eltűnéseket.

Nagy Kék Lyuk, Belize

 

A világ egyik legkülönlegesebb helyeként számon tartott Nagy Kék Lyuknál beszámolók szerint olyan tengeri élőlényekkel is találkozni lehet, amelyekről még a tudósok sem hallottak.

Szakértők szerint évezredekkel korábban a Bahamák vízszintje sokkal alacsonyabb volt, mint jelenleg, így a természet szerteágazó barlangokat formálhatott a tenger felett. Amikor azonban a vízszint emelkedni kezdett, a barlangok is feltöltődtek vízzel, és az azokra nehezedő hatalmas nyomás miatt a tetejük összeomlott. Így jött létre a Kék Lyuk, amelyen keresztül a búvárok be tudnak jutni az akár 14 kilométer hosszú barlangjáratokba.

Kristálytiszta vize és rengeteg látnivalója miatt hosszabb kirándulásokat is szerveznek ide.

Derweze, Türkmenisztán – A pokol ajtaja

Természetes gázok begyújtásának köszönhetőek a soha nem szűnő lángok.

 

Az extrém kirándulások egyik kedvelt színhelye a Derweze nevű türkmenisztáni falu, ahol egy égő gázokkal teli tátongó lyuk található a földben. A helyiek a „Pokol ajtajának” nevezik.

Az egykori, természetes gázokkal teli barlang a Karakum sivatag közepén található, ahol évekkel ezelőtt szovjet geológusok fúrás közben ütköztek bele. Ennek következtében a barlang teteje beomlott, és egy hatalmas lyuk keletkezett a helyén. Ekkor úgy döntöttek, hogy elégetik a belőle feltörő gázokat, ám a terület azóta is hatalmas lángokban áll.

via Bien.hu

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »