Amerika legnagyobb szellemháza.

Szerkesztette:Agent

A New Orleans-i LaLaurie-ház nem véletlenül az egyik leghírhedtebb épület.

Az Amerikai Egyesült Államokban található LaLaurie-ház története a leghíresebbNew Orleans-i kísértethistória. A lakosok máig félnek a háztól, éjszaka a közelében sem mer tartózkodni senki, ugyanakkor a borzongásra éhes turisták egyenesen imádják.

Egy démoni asszony

A Royal Street 1140. szám alatt található hely Madame LaLaurie tulajdona volt a 19. század elején. Az előkelő úrinő a város prominens köreiben forgott, és férjével együtt igen befolyásos személyiségeknek számított. A kor szokásaihoz hűen Madame LaLaurie is számos fekete rabszolgát tartott háztartásában és akörül, akikkel a korabeli elbeszélések szerint nyilvános megjelenések során és idegenek előtt mindig udvariasan és kedvesen viselkedett, sőt, állítólag többeket taníttatott is közülük.

A háttérben ugyanakkor szörnyű titkok rejlettek.Madame LaLaurie édesanyja egy rabszolgalázadás során veszítette életét, többek szerint ezt táplálta azt a tébollyal kevert dühöt, amely az asszony embertelen tetteihez vezetett. Már idejekorán is keringtek pletykák arról, hogy a nő valójában nem bánik túl jól rabszolgáival, mikor pedig egy fiatal néger lány levetette magát a háromszintes villa tetejéről, és szörnyethalt, nyomozás indult az ügyben.

Ekkor azonban nem sikerült az asszonyra bizonyítani semmit, sokkal inkább akkor, mikor gyanús körülmények között tűz ütött ki az épületben – a legendák szerint azt a szakács okozta szándékosan azért, hogy meggátolja a további szörnyűségeket.

Csaknem száz szellem kísérti a házat

Az épületbe érkezők ezután olyat láttak, amit sosem akartak volna. Számos rabszolgát találtak magatehetetlen állapotban, olyan gyengén, hogy még járni sem tudtak, megláncolva, mély sebekkel a testükön. Másokat megcsonkítottak, emellett a ház alatt is több tucat holttestet fedeztek fel. A korabeli feljegyzések szerint a nő csaknem száz rabszolgát kínzott, illetve gyilkolt meg.

A helyi lakosok, miután minderre fény derült, megrohamozták, és a falain kívül lerombolták a házat, a rabszolgákat pedig a város börtönébe vitték, ahol bárki saját szemével lehetett tanúja szenvedéseiknek. A New Orleans Bee című újság szerint egyetlen nap leforgása alatt négyezer ember akarta látni őket.

Madame LaLaurie-nek sikerült megmenekülnie, állítólag a család Párizsba szökött, az asszony ott is halt meg. A helyi legendák szerint azonban démoni szelleme máig kísérti a házat, ahonnan az egykor itt meggyilkolt és megkínzott rabszolgák lelkei sem tudnak szabadulni. Gyakran számoltak be a ház látogatói fájdalmas sikolyokról, halálhörgésről, rabszolgák árnyairól, a helyi szóbeszéd szerint pedig egy éjszaka csavargók mentek a házba, ahonnan soha többé nem látták kijönni őket. Az épületet 2007-ben Nicolas Cage vette meg, aki gyakran vacsorázott itt barátaival, ám éjszakára sosem mert maradni. A kíváncsi látogatók ma kívülről leshetnek be a legendás házba.

(femina.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »