Amerika szellemvárosai

Szerkesztette:Agent

Rhyolite, Nevada
A Death Valley szélén található város, amelynek lakossága valaha 10 ezer fő volt. A várost 1904-ben alapították, azonban 1924-ben az utolsó lakos is elhunyt. Az üres épületekből még manapság is hangokat hallani. Több száz ember számolt be paranormális esetekről amik a város környékén történtek velük.

Nevada City, Montana
Az 1860-ban épült Nevada City nagyon kedvelt helyszíne a filmeseknek. Azonban rengeteg látogató állítja, hogy furcsa hangokat hallott az üres épületekből. Az errefelé dolgozók leginkább a Sedman házat tartják a legfélelmetesebbnek.

 

Virginia City, Nevada
Az 1870-es évekre 25 ezer lakosa lett a városnak. Manapság pedig az egyik leghíresebb szellemváros, ahol a látogatók szellemtúrákra járhatnak. A legnépszerűbb helyszín a Washoe Club, amely a 19. században nightclub-ként üzemelt, azok közül sem a legbarátságosabb hely volt. Három szellemet is ismernek a klubból. Egy fiatal lányt, akit egy “ragadozó” ölt meg a pincében, egy szőke prostituáltat, akit Lenának hívnak és meggyilkoltak a harmadik emeleten és a férfit, aki végzett a lánnyal, majd saját életének is véget vetett .

 

Goldfield, Nevada
Goldfield mindenképpen az egyik legismertebb szellemváros, amely 1902-ben lett ismertebb, amikor a környéken arany lelőhelyet fedeztek fel. A város 1920-ra teljesen kihalt, manapság a legkísértetiesebb város középnyugaton. A Goldfield Hotel mágnesként vonzza a paranormális nyomozókat. Itt állítólag egy Elizabeth nevű prostituált kísért. A hotel igazgatója, George Wingfield odáig volt a nőért, aki hamarosan teherbe esett egy másik férfi gyerekével, amely miatt az igazgató egy radiátorhoz láncolta. A lány az 109-es szobában így adott élete gyerekének, akitől a férfi a születése után megszabadult.

 

Cahawba, Alabama
Cahawba városát 1818-ban alapították. A történet egészen 1862-re nyúlik vissza, amikor egy fiatal nő és egy férfi egy cédruslabirintusban rekedt, amelynek közepén egy hatalmas, világító labdával találták szembe magukat, amellyel azóta rengetegen találkoztak, és a mai napig Pegue szellemként ismerik.

 

Kennicott, Alaszka
Ez a rézbányász város 1903-ban élte virágkorát, de 1938-ra kihalt. Néhány lakó azonban nem ment el, haláluk után is itt maradtak. A bányákat és a vasutat állítólag a lakók szellemei kísértik. Állítólag ez Alaszka legfélelmetesebb városa.

 

St. Elmo, Colorado
A várost 1878-ban alapították bányászok és vasúti munkások építették. 1952-re teljesen kihalt. Leghíresebb szelleme,  Koszos Annie-ként is ismert Annabelle Stark szelleme. A hetvenes években egy síelő családjával együtt bérelt faházat St. Elmo közelében. Mind azt állították, hogy egy vonzó és szépséges lány szellemét látták, aki a hotel ablakából kémlelt kifelé.

 

Bodie, Kalifornia
A várost W.S. Bodey után nevezték el, de manapság már csak a legendás paranormális jelenségekről ismert. A Várost 1859-ben alapították és 12 ezer fős rendelkezett fénykorában. Az erre látogatók illatokat, kinyitódó ajtókat tapasztalnak . A legenda szerint, hogyha valaki bármit magával visz a városból, akkor a szellemek követni fogják.

Bodie State Historic Park by Oscar Vasquez

 

 

Independence, Colorado
1879. július negyedikén alapult meg Independence városa.  a szellemváros 1500 lakóval büszkélkedhetett az aranyláz idején, de 1899-re teljesen kiürült. Manapság furcsa hangokat hallanak az erre járók.

 

(GhostDiaries)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »