Amikor elhalványul a határ 1. : Walpurgis éjjele

Szerkesztette:Agent

A Halloween nem az egyetlen éjszaka, amikor a természetfeletti szabályokat. A szélben áthatoló hideg van. A fényes hold a remegő, majdnem meztelen fák mögött emelkedik. A sötétség áthatja a mély megalázó érzést. Végül is ez az éjszaka, amikor a boszorkányok átmegyek a vödrökön az égen, és a természeti világ kénytelen szembeszállni a természetfeletti hatalmakkal.

Nem, ez nem október 31-én, és ez nem Halloween .

Ez április 30-án, és ez a Walpurgis Night.

Mint a Halloween, a Walpurgis gyökerei az ősi pogány szokások, babonák és fesztiválok. Ebben az évszakban a Vikingek olyan rítuson vettek részt, amely reménykedett, hogy gyorsulni fog a tavaszi időjárás és biztosítja a termékenységet a növények és állatok számára. Nagy lánckerekeket világítanak fel abban a reményben, hogy elriasztják a gonosz szellemeket.

De a “Walpurgis” név egy nagyon eltérő forrásból származik. A 8. században Valborg nevû asszony (a nevek más nevek között szerepel Walpurgis, Wealdburg és Valderburger) a németországi Wurtemburgban a Heidenheimi katolikus egyházat alapította. Ő maga később apáca lett, és tudta, hogy a boszorkányság és a varázslás ellen szól. 779. május 1-én kanonizáltak egy szentet. Mivel a szentély és az öreg Viking fesztivál ünneplése ugyanezen idő alatt történt, az évek során a fesztiválok és hagyományok keveredtek egészen addig, amíg a hibrid pogány katolikus ünnepség Valborgsmässoafton vagy Walpurgisnacht – – Walpurgis éjszaka.

Az Egyéb Halloween

Bár nem ismert az Egyesült Államokban, ez a május-Év éjszaka sok a Halloween hagyománya, és valójában közvetlenül a naptárral szemben van Halloween.

Az ősi legendák szerint ez az éjszaka volt az utolsó esély arra, hogy a boszorkányok és a rettenetes kohorszok bajba keverjenek, mielőtt a tavasz újra felébresztette volna a földet.

Azt mondták, hogy összegyűlnek a Brocken-en, a Harz-hegység legmagasabb csúcsán – ez a hagyomány Goethe Faust – jából származik. A történetben a démon Mephistopheles hozza Faustot Brockennek, hogy összehangolja a boszorkányok szövetét:

Amikor a tarló sárga, zöld a gabonát.
A rabble rohan – mint ’tis találkozik –
Sir Urian urasági székhelyére.
Kövér és kő, jönni fogunk!
A boszorkányok …, a kecske …

A söprű hordozza, így a készlet;
A csuklya hordozza, így a bika;
Aki nem tud felkelni ma este,
Reményei szerencsétlenül.

A boszorkányok gonoszságának elhárítása érdekében az állampolgárság tűzfegyvereket éget, megszórja a szent vizet, és áldott pálmafákkal talizmánokkal díszíti otthonaikat. Az egyik legjobb módja annak, hogy a gonoszságot megtartsák, gondolták, zaj volt. Ez egy ötlet, amely valószínűleg a korai emberhez tartozik. A Walpurgis éjszaka során a polgárok harangokat, zörgő dobokat, csípős ostorokat és ütőfákat vezettek a földre. Ahogy a technika fejlett, lőfegyvereket lőttek be a levegőbe.

A Walpurgis Éjszakában még a Trick or Treat saját változata is megtalálható Európa egyes részein, különösen Németországban. Bajorországban például, ahol az ünnepséget Freinacht vagy Drudennacht néven ismerik, a fiatalok kóborolhatják a környéket, hogy csikorgatják a kagylókat, például a gépkocsik csomagolását a toalettpapírban, és fogazott fogazású fogazottákkal.

Thueringenben, Németországban, néhány kislány öltözött fel boszorkányként, papíron kalapban és botokat hord.

Finnországban, ahol az ünnepséget Vappu néven hívják, a rendes körülmények között fenntartott finnek az utcákon sikoltoznak, akik álarcokat viselnek és italokat cipelnek.

A Halloween-szerű madárijesztők is megjelennek. Élettartamú vagy kisebb szalmák jönnek létre, és rituálisan belevetik az elmúlt év minden szerencsét és balszerencsét. Ezután a Walpurgis tűzfegyverek mellett elkopott, éghető háztartási tárgyakkal dobálják őket.

A mágia ideje

Vannak, akik úgy vélik, hogy a Walpurgis, mint a Halloween, több mint egy rituális varázslat ideje -, hogy ez az idő, amikor a világ és a “természetfeletti” közötti akadály könnyebben átkerül. Winifred Hodge írja Waelburga és a májusi rítusok,

“Mivel ez egy esztergálás, amikor a szezon nem egy dolog, vagy egy másik -” időközönként “, nagyon alkalmas az okkult prédikációra és varázslatra: egy idő, hogy kihasználják a vékonyabb fátyolokat a világok és az a tény, hogy elménk átmenetileg a mindennapi ügyektől és a természet tavaszi árapályai mágikus energiáitól fókuszálnak, ez az idő arra, hogy megvizsgáljuk azt, ami létrejön és amelynek az élet-tudás és az élet mély gyökereit kell keresnie a szerelem-mágia és a növekedés és a változás, a fogantatás és a születés varázslatai – sőt, a női varázslatok szinte minden elemének.

Real Ghosts, a Restless Spirits és a kísértetjárta helyek című könyvében Brad Steiger hozzáteszi, hogy “a Walpurgis Night hagyományosan a legerősebb éjszaka egyikének tekinthető a szellemek, démonok és hosszú lábú beastiók számára … [Még] a látható és a láthatatlan világok közötti akadályok felbomlásának lehetősége. ”

(eferrit)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »