Arcok jelentek meg Belmezben!

Szerkesztette:Roland

Arcok jelentek meg Belmezben!

Arcok jelentek meg Belmezben!

Az egyik legkülönösebb kísértethistóriát Spanyolországban jegyezték fel 1971-ben. Egy bélmez-i kis házban furcsa arcok jelentek meg.

Maria Pereira falusi háziasszony egy női arcot vett észre konyhai tűzhely kövén. Megpróbálta lesúrolni, de mintha magában az anyagban lett volna. Ezután újabb cementréteget rakatott a kőre, de az arc továbbra is látszott. Később a konyha padlóján is megjelentek az arcok,amelyek arckifejezése néha változott.

A ház hamarosan turistalátványosság lett, és az asszony belépődíjat kért a látogatóktól.

Egyre több arcnak a kontúrjai kezdtek kibontakozni a padlón, s természetesen megjelentek a Rodrigez Aroca utca 5. szám alatt a kíváncsiskodók, a tudósok és az ördögűzők is. Később furcsa hangok is társultak a képmások mellé. Megmagyarázhatatlan eredetű, síron túli, nyöszörgő hangok voltak ezek, amelyek leginkább gyermekek jajongására emlékeztették a fültanúkat.

Sem a rendőrség, sem a parapszichológus szakértők, sem az egyházi képviselők nem tudtak értelmes magyarázattal szolgálni az eseményekre. Kb. 1000 különféle arc jelent meg összesen a ház különféle helyiségeiben: egy részük később eltűnt, másik részük átalakult.

Dr. Hans Bender német professzor és parapszichológus már értesült az esetről, és úgy döntött, hogy spanyol kollégájával, Dr. German de Argumosával utánajár a dolognak. Hogy megvizsgálják az arcokat, műanyag tálcát rögzítettek a padlóra. Néhány hétig ott hagyták, és miután összegyűlt alatta a lecsapódott pára, levették a tálcát, de az arcok továbbra is ott voltak.

Argumosa prof. Szemtanúja volt egy arc kialakulásának 1974. április 9-én. Le is fényképezte azt, de később eltűnt.

A helyi lakosok közül néhányan felásták az asszony konyháját, és régi csontokra bukkantak. A szóbeszéd szerint a házat egy ősi temetőre építették, ahol azokat a keresztény mártírokat temették el, akiket a XI- században a mórok öltek meg.

Talán a holtak választották a kísértésnek ezt a szokatlan módját? Germán de Argumosa professzor szerint nem kizárt, hogy a háziasszony pszichikai erői hozták létre az arcokat. Ezt arra alapozza, hogy a kísértetarcok szinkronban változnak az asszony kedély- és egészségügyi állapotával. Amikor például kórházba ment, az arcok halványulni kezdtek, majd visszatértekor erősebbek lettek a kontúrok.

Harminc évig tudósok és tévéstábok jártak az arcok csodájára. Sokan azt hitték, csalás az egész, és az arcokat úgy festették a kemence falára, de az alapos vizsgálat kimutatta, hogy az arcok mintázata a kemence anyagában volt, és nem ráfestve. Ez bizonyítani látszott az eredetiségüket, és egy tudós kijelentette, hogy “ez kétségkívül a század legfontosabb paranormális felfedezése.

(Forrás: Legendavadász blog!)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »