Az Alaszka háromszög

Szerkesztette:Agent

Az atlanti-óceáni Bermuda-háromszögről, az ottani megmagyarázhatatlan eltűnésekről már szinte mindenki hallott, de arról valószínűleg kevesen, hogy nem ez az egyetlen Bermuda-háromszög a világon.

Alaszkának is van egy térsége, melyet így hívnak, és nevét nem véletlenül kapta: az alaszkai Bermuda-háromszög, vagy, ahogy még nevezik, az Alaszka-háromszög területén emberek ezrei tűntek el úgy, mintha soha nem is lettek volna a föld színén.

Rejtélyes eltűnések

Az Alaszka-háromszög az Alaszka északi partján elterülő Anchorage-től a délen fekvő Juneau városáig terjed, keresztül az államon. Területe nem egészében lakott, számos olyan részt is magában foglal, mely erdős, hegyekkel tarkított, vadállatok lakta vidék.

Hale Boggs.

Az Alaszka-háromszög először akkor vonta magára a világ figyelmét, amikor a néhai amerikai demokratikus politikus, Hale Boggs repülőgépének 1972-ben nyoma veszett a szóban forgó területen. Negyven katonai harci repülővel, ötven civil géppel és tekintélyes létszámú keresőcsapattal, Alaszka valaha volt legnagyobb mentőakciója keretében próbálták megtalálni a géproncsokat. Nem sikerült. Nyomuk veszett, ahogy a politikus földi maradványainak is.

Az Alaszka-háromszög.

Nem ez volt az első eltűnt repülő a környéken. 1950-ben egy katonai járat 44 utasával veszett el, 1990-ben pedig egy négy utasos, Cessna 340-es kisgép vált köddé a háromszögben. 1988 óta összesen 16 ezer ember tűnt el a térségben, ami Alaszka lakosságára vetítve minden ezer emberből négy fő lenne.

Legenda?

A szőrén-szálán eltűnt repülők és emberek eltűnését, persze, egyszerűnek tűnhet lezárni egy pecséttel, mondván, megmagyarázhatatlan, paranormális eltűnésről van szó. Mindeközben ezek az eltűnések valóban rengeteg nyitott kérdést hagytak maguk után.

Előfordult olyan is, hogy megkerültek itt lezuhant gépek. Így egy angol repülő is, melyet ötven esztendő után találtak meg: két argentin hegymászó bukkant a roncsára. Feltehetően gleccsernek ütközött, minek következtében lavina zúdult rá, azonnal elrejtve a lezuhant gépet. Hasonló módon magyarázzák a 16 ezer eltűnt ember hollétét is. Egy elmélet szerint a jégtakaró bújtathatta el holttestüket.

Mindkét oldalra lehet tehát példát hozni. A misztikum és a realitás foglal helyet a mérleg két serpenyőjében. Akárhogy is, nehéz lenne elképzelni, hogy minden egyes, a térségben elveszett járatot lavina temetett volna be, vagy, hogy 16 ezer ember került volna jégtakaró alá. De akkor mégis hová lettek ?

(Femina.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »