Az Appalache-ösvény rejtélyei.

Szerkesztette:Agent

Az Appalache-ösvény egy ismert túraútvonal, amely Maine állam és Georgia között húzódik 3540 kilométer hosszan. 1937 óta létezik. Évente közel kétmillió látogatója van. Évente körülbelül 2500 ember teszi meg gyalogosan végig a teljes hosszt. Ez az út is rendelkezik néhány félelmetes legendával.

Spearfinger
Egy indián legenda Tennessee és Észak-Karolina környékéről ered, amely egy Spearfinger nevű nőről szól, akinek hosszú és éles karma vannak a jobb mutatóujján. Állítólag a nő léptei mennydörgésnek hangzanak, ahogy áthalad az erdőn. Az áldozatok hallják közeledő lépteit, a madarak felreppennek félelmükben. A nő hosszú, éles karmát használja arra, hogy felnyissa az áldozatok hasát és megegye a májukat, így arca folyamatosan vértől maszatos.

A megperzselt férfi
Ez a legenda 2011-ből ered, amikor egy férfi egy hétig túrázott az ösvényen. Első éjszakáján tábortüzet rakott, és aludni tért a hálózsákjában. Amikor megfordult, észrevette egy férfit, aki a tűz mellett állt. A teste nem volt teljesen égett, de még mindig parázslott. A túrázó azonnal felkapta a dolgait és az autójához rohant. Félelmében eltévedt és egy furcsa útra tévedt. Az út szélén meglátott egy nemrégiben leégett házat, ahol egy tűzoltó éppen jegyzeteket készített. Neki mondta el, hogy mit látott, mivel úgy gondolta, hogy a férfi az egyik áldozat lehet. A tűzoltó elmondta, hogy ez lehetetlen, hiszen a házban mindenki halálra égett.

A tavi szellem

Maine államban egy csodálatos horgásztó található a túraútvonal mellett, amely Pierce Pondként ismeretes. Miután egy férfi az egész napot horgászással töltötte tábort vert, a tűzön akarta megsütni a napi betevőjét. Ahogy lement a nap, meglátta egy ember sziluettjét, aki a tábort közelítette meg. A furcsa alak nem jött közelebb, lassan elnyelte az éjszaka. A férfi nem gondolta túl az esetet, megvacsorázott és lefeküdt aludni. A másik éjjel a halász újra látta a furcsa alakot, most közelebb jött, de aztán újra eltűnt. Minden egyes este közelebb és közelebb jött. Az utolsó napokon a horgász már majdnem ki tudta venni homályos vonásait. A furcsa ember aztán mindig eltűnt a sötétben, de később a horgász már aludni sem tudott. Inkább hazament, és soha többé nem jött vissza Pierce Pondra.

A polgárháború szellemei
A polgárháború alatt három fontos csatát is vívtak a területen. Rengetegen veszítették életüket ezekben a harcokban, és sokan azt mondják, hogy azoknak a lelke még mindig az útvonalon nyugszik. A mai napig rengeteg túrázó állítja, hogy látta őket éjjelente.

(BlumHouse, Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »