Az éji démon (Namibia)

Szerkesztette:Agent

Néhány éve különös lény tartotta rettegésben a namíbiai vidék bennszülött lakosságát. Egyesek szerint egy boszorkánymester, míg mások szerint a háború vagy a fekete mágia alkotta meg a lényt. Megint mások úgy gondolják, valamiféle hibrid lehet, mely átmenet a disznó és a kutya között. Lábnyoma egyértelműen kutyaszerű, de nagyobb annál. De bármi is, az őslakosok állítják, még soha nem láttak ilyen állatot. Babonáik után ők éji démonnak nevezték el.

Namíbia számos ragadozó és nagyvad otthona. Megtalálható itt az öt legveszélyesebb állat, mint az oroszlán, a leopárd, az orrszarvú, az elefánt és a kafferbivaly.

Hogy mi lehet az ismeretlen állat, melyről szó lesz, senki nem tudja, de az utóbbi időkben elszaporodtak a háziállatok elleni támadások, sőt, emberek is áldozatul estek a lénynek.

A háziállatokon, közülük is a kecskék tetemein egyértelműen kimutatható, hogy vérüket kiszívták, nyakukat összeharapták, s körülöttük nem volt vér a homokban. Néha az állatok fejét egészében leharapták.(Néhány dél-amerikai Chupacabras támadásnál is ezek voltak megfigyelhetőek)

Namíbia északi részén több támadás történt, a szemtanúk egy furcsa, kutyafejű, disznótestű állatról mesélnek, melynek világos színű a szőre, s hátán, farán csupasz foltok vannak. A fenevad lesből támad, többnyire kutyákra, kecskékre, egyéb háziállatokra. Mivel a vidék száraz, nem nőnek itt fák, csak néhány alacsony cserje, s az állatok nem tudnak elrejtőzni, így szabad prédát jelentenek a ragadozóknak.

Különösen szomorú az a történet, mely a tizenhat éves bennszülött fiúval, Martinnal esett meg. Martin Namíbia északi vidékén élt a családjával. Lakhelyük jellemzője, hogy több kisebb kunyhóból áll, és körülbelül két méter magas kerítés veszi körül. Aznap este a család a konyhában üldögélt, Martin pedig az átjáróban állt, s úgy döntött, nyugovóra tér. Alighogy elhagyta a kunyhót, saját kerítéseik között rátámadt az ismeretlen lény. A fiú segélykiáltásaira a nővére, Helene kifutott az udvarra, és megpróbált segíteni az öccsének. Ám oly sötét volt, hogy a lány alig látott valamit. „Fekete volt – mesélte később Helene –, a szőre, akár a kutyáé. Egy bottal ütlegeltem, de elfutott közöttünk.”

Az állatnak sikerült elmenekülnie. Martint kórházba szállították, ahol ellátták a sebeit, de két hét múlva rosszabbodott az állapota, ezért visszavitték a kórházba. A fiú pár nappal később meghalt. Feltételezhetően a fellépő fertőzés következtében.

Az egyik falu elöljárója azt mesélte, ő látta a lényt, mely döglötten feküdt az út szélén. Hasonló jellemzőkkel írta le, mint a többiek. Fogta az állatot, elvitte egy messzi helyre, máglyát rakott és felgyújtotta a tetemet. Öt nappal később visszament leellenőrizni, mi a helyzet. Megdöbbenve látta, hogy az állat teteme eltűnt. Semmiféle jele nem volt annak, hogy ott élőlényt égettek volna, így boszorkányságra gyanakodott. Ezek a bennszülöttek keresztények, csak ritkán beszélnek boszorkányokról, de félelmük most olyan erős, hogy babonáik ismét életre kelnek.

(Csiribusz.blog,Internet)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »