Az elátkozott, gyilkos szék.

Szerkesztette:Agent

1702-ben egy halálra ítélt bűnöző átkozta meg, azóta több száz áldozatot szedett egy kocsmai szék.

„Aki innentől kezdve bele mer ülni ebbe a székbe, pusztoljon halálnak halálával.” A legenda szerint a brit Thomas Busby ezzel a mondattal hagyta hátra kedvenc kocsmája egyik székét, miután a kivégzése előtt elfogyasztotta rajta az utolsó vacsoráját.

Az elátkozott szék ezután hosszú évszázadokig a thirski kocsmában maradt és várt áldozataira. Először a második világháború idején figyeltek fel „különleges képességére”: akkortájt a kocsmát javarészt a közeli légibázison állomásozó katonák látogatták, akiknek feltűnt, azok a társaik, akik a székben ültek, sose tértek vissza az ütközetekből.

1967-ben a Brit Légierő egyik pilótája ült a székben, majd néhány nappal később egy fának csapódott. Nem járt sokkal jobban az a kőműves sem, aki bár hallott az átokról, úgy döntött, próbára teszi a szerencséjét, sajnos Őt is utolérte a szék átka. pár napra rá, hogy a székre ült, belezuhant egy gödörbe és szörnyethalt. Csakúgy, mint a kocsma egyik takarítónője, aki véletlenül huppant a székbe, mikor felmosás közben megbotlott. Őt nem sokkal később agytumor vitte el.

Ma már senki sem ülhet rá a “gyilkos” bútordarabra

A szék pedig csak tovább szedte áldozatait , mígnem a kocsma tulajdonosa úgy döntött, a pincébe száműzi az átkozott bútordarabot. Ám a szék még elzárva is képes volt áldozatot szedni egy szerencsétlen kifutó fiú volt az utolsó áldozata (Ez ideáig). Áruszállítás, közben néhány percre megpihent a széken…. Ez súlyos hiba volt. Az a fuvar volt számára az utolsó még aznap elhunyt autóbalesetben.

A kocsma tulajdonosa végül 1972-ben a helyi múzeumnak adományozta a széket, ahol jó magasan a falba szögelték, hogy még csak véletlenül se tudjon senki ráülni .

Kellemes hétvégét kívánunk!
…………. Mindíg nézzétek meg hová ültök!

(Internet)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »