Az elátkozott menyasszonyi ruha

Szerkesztette:Agent

A pennsylvaniai Altoona nevű kisvárosban álló kúria egykor a tehetős fémkereskedő, Elias Baker, a felesége, Hetty, illetve két fiuk, David és Sylvester, valamint lányuk, Anna otthona volt. A lány az apja egyik alkalmazottjába, egy egyszerű vasmunkásba szeretett bele, amivel igencsak felbőszítette a családfőt, aki a férfit rangon alulinak ítélte. Anna szeretett volna feleségül menni szerelméhez, és egy menyasszonyi ruhát is választott magának, a családja azonban megakadályozta a frigyet. Az apa befolyását használva elérte, hogy a fiatal férfinek el kelljen hagynia a települést, ezzel pedig egyszersmind a lányával folytatott románcnak is véget vetett. Anna ekkor elhatározta: ha nem kötheti össze az életét a választottjával, akkor – hiába is akadtak kérői szép számmal – máshoz sem fog hozzámenni soha. A kiszemelt menyasszonyi ruhát a következő évben egy másik nő, Elizabeth Dysart vásárolta meg, aki férjhez is ment benne.

Miután Elias Baker elhunyt, Anna újra felkereste élete szerelmét, azonban szembesülnie kellett a ténnyel, hogy a férfi már megállapodott,  másvalakit vett el feleségül. Ezt már képtelen volt feldolgozni: rádöbbent, hogy az apja annak idején megfosztotta a boldogság egyetlen esélyétől. Szomorúsága és dühe egy idő után elmebajba fordult át. A szobalányok gyakran látták menyasszonyi ruhában táncolni a kúria falai között egy zenedoboz dallamára, később aztán már nyilvános helyeken is kiszámíthatatlanul viselkedett, a város pedig őrültnek nyilvánította. Anna Baker 1914-ben, 78 éves korában, magányosan halt meg.

A Baker-kúriát 1941-ben helytörténeti múzeumként nyitották meg, ahol többek között Anna gyönyörű esküvői ruháját is kiállították. Hamarosan azonban megmagyarázhatatlan, paranormális jelenségeket tapasztaltak az épületben. Egyesek arról számoltak be, hogy a vitrin, melyben a ruhát tárolták, mindenféle külső behatás nélkül rázkódni kezdett, mintha valaki át akarna törni a falán, máskor pedig a ruha mozdult meg és kezdett „táncolni” odabenn, teljesen magától. A múzeum személyzete olyat is tapasztalt, hogy a zenedoboz szólalt meg magától, sőt, az egyik régi tükörben egy öreg hölgy alakját is látták felsejleni. A ruhát végül – a hivatalos indoklás szerint azért, hogy megóvják annak állapotát – eltávolították a tárlatról. Ez azonban nem vetett véget a különös eseményeknek.

Anna Baker elátkozott menyasszonyi ruhája (Forrás: Pinterest)

A múzeum látogatói szintén kísérteteket véltek látni az épületben, mégpedig nem csak Annáért, de a család többi tagjáét is, köztük az egyik bátyjáét, David Bakerét, akit állítólag a kúria egyik szobájában ravataloztak fel még 1852-ben. Ebből a helyiségből többek elmondása szerint is olykor sikolyok szűrődtek ki, de a bútorok is rendszeresen megmozdultak.

Mi lehet az igazság?

A kísértethistória igencsak fellendítette a kisvárosi múzeum látogatottságát. Ám éppen ez az, ami miatt sokan megkérdőjelezik a paranormális jelenségekről szóló beszámolók hitelességét és úgy vélik, hogy ezeket sokkal inkább a település élelmes polgármestere találta ki, hogy turistákat vonzzon Altoonába.

(conspiracytheories, NLC)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »