Az igazi Rejtélyes sziget

Szerkesztette:Roland

Az Oak Island azaz a rejtélyes sziget,  a Mahone-öbölben található, Kanada délkeleti részén. Talán a Föld egyik legnagyobb megoldatlan rejtélye rejlik itt.

Pénznyelőként ismerik a területet, amely rengeteg embert vonz, hogy megoldják a rejtélyt. Sokan mondják, hogy eltemetett kincs rejlik itt, mások szerint a Szent Grál fekszik a mélységben. Ám, eddig bárki próbálta megkeresni a kincset az sokszor az életét kockáztatta, hiszen az ásás során beindulnak a természeti folyamatok, és senkinek sem engedik, hogy feltárja a titkot.

A veszélyek ellenére még mindig sokan mennek a területre, hogy ássanak. Daniel McGinnis 1795-ben fedezett fel egy kör alakú mélyedést a szigeten, ám ekkor még fogalma sem volt, hogy a világ egyik legnagyobb rejtélyére bukkant.

Barátai segítségét kérte ahhoz, hogy közösen ássanak. A férfiak úgy gondolták, hogy kincsre bukkanhatnak, hiszen rengeteg kalóz fordult elő a területen. Ahogy mélyebbre haladtak, teljesen meg voltak győződve arról, hogy emberek alkotta dolgokat látnak. Hatalmas farönköket találtak a föld mélyén.

Az évek során több szervezett ásás is indult a rejtélyes sziget területén. Azonban minden hiába történt, hiszen az áradás a következő napra minden munkát elmosott, így lehetetlen volt a mélyére jutni.

1849-ben jutottak legközelebb a kincshez, állítólag aranyat is láttak az ásók, azonban hiába, hiszen az árok újra betemetődött.

Számos próbálkozás és hat haláleset után a kérdés továbbra is megmagyarázhatatlan. Még maga Roosevelt is megpróbálta feltárni a kincseket. A mai napig lehet próbálkozni a vállalkozó kedvű egyéneknek. Talán csak idő kérdése , hogy valaki felfedezze a nagy titkot, de elképzelhető, hogy soha nem derül rá fény. Mindenesetre nyomon követjük a titokzatos sziget sorsát. 

(bizzarium)

Olvasd el ezt is!: —-> Fantomharangok.( a „végzet előfutárai”)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »