Az örök rabság börtöne.

Szerkesztette:Agent

A Nyugat-Virginában található, az a használaton kívüli büntetés-végrehajtási intézet amit az Egyesült Államok egyik legmisztikusabb helyei közt tartanak számon.

Az intézményt 1866-ban alapították, és1876-ban adták át. az épületben 251 elítélt raboskodott. A börtön 1929-re egyre zsúfoltabbá vált. A kis cellákba három férfit is beraktak. Harminc évbe telt, mire kibővítették az épületet, így a börtön 2000 férőhelyesség változott a hatvanas évekre. Ekkor már a 10 legerőszakosabb börtönök listáján vívott ki elismerő helyezést. Ez sajnos megpecsételte későbbi sorsát, mind az épületnek, mind a fogvatartottaknak…

1986-ban lázadás tört ki, mely során minimum három elítélt vesztette életét.

A vizsgálat eredményeképp a börtönt túl kicsinek és embertelennek nyilvánították, ezért elkezdték átszállítani a rabokat más intézményekbe. 1995-ben végleg bezárták.

A működése alatt 94 embert ítéltek halálra a West Virgina állami börtönben, ebből 85-öt felakasztottak, többek között Frank Hyert is, akit 1931-ben ítéltek el felesége meggyilkolásáért. Az ő kivégzése volt az utolsó nyilvánosság előtt lezajlott végrehajtás. Kilenc férfi villamos szék által lelte halálát, amely még most is a börtön falai között áll.

Mint minden ilyen helyen, nem minden lélek távozott el a cellája falai közül.

Az első szellem, akit látni véltek Avril Adkins-é volt, akit kétszer is fel kellett akasztani. Az első alkalommal a férfi leesett az akasztófáról egyenesen a fejére, csak a második akasztás járt sikerrel.
36 gyilkosság történt a börtön falai között, emellett rengetegen hunytak el természetes halállal . Egy kisebb temető is található odabent, ahol azokat a rabokat földelték el, akikre a hozzátartozók nem tartottak igényt . A közelben egy indián temetkezési hely is található.

(13TH Ghosts)

Ma túrista látványosságként üzemel az egykori halálsor. Keddtől szombatig lehet látogatni minden év novemberében. Emellett privát kísértettúrára is lehet indulni éjfél és reggel hat között. Ha arra jártok nézzetek be.Vajon a rabok tudják, hogy halottak, vagy mindmáig számolják az időt a végig…..?

( MentalFloss)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »