David Gonzalez relytéjes eltűnése.

Szerkesztette:Agent

Minden vitán felül áll, hogy a titokzatos eltűnések közül a gyermekek eltűnése a legtragikusabb. 2004. július 31-én a kilencéves David Gonzalez az észak-kaliforniai San Bernardino Nemzeti Erdőség Big Bear területén tartózkodott családjával, és a Hanna Flat nevű kempingben táborozott. Kora reggel, úgy nyolc óra tájban, David elkérte anyjától az autó slusszkulcsát, mert sütit szeretett volna enni, és a sütis doboz a kocsiban maradt. Míg David megtette a járműhöz vezető alig ötven méteres utat, anyja mindvégig figyelte, majd egy pillanatra félrenézett. Ez az egy pillanat megváltoztatta az életüket. Mire az asszony visszafordult, a kisfiú szőrén-szálán eltűnt. Olyan kicsiny idő telt el, hogy el sem tudták képzelni, mi történhetett ezen idő alatt a gyerekkel.

A család megpróbálta megkeresni a kisfiút. Miután nem találták sehol, értesítették a hatóságokat. Gyorsan kiderült, hogy a sütemény még mindig a kocsiban volt, tehát David nem érte el a járművet, viszont a slusszkulcs a fiúval együtt felszívódott. Mind a szülők, mind a hatóság emberei értetlenül álltak a rejtély fölött. Vajon mi történhetett azon pár másodperc alatt, míg az anya nem figyelt?

dg02a.jpg

Több mint kétszáz fős keresőcsapat próbálta fellelni a fiút, de még a nyomaira sem bukkantak, sem küzdelem bizonyítékára, tehát semmi nem utalt arra, hogy valami vagy valaki elrabolta. Kilenc napig tartó intenzív keresés után feladták. Senki nem látott semmit, senki nem tudta elképzelni, mi történhetett. Az egyetlen kiindulópont az volt, hogy néhány szemtanú azt állította, látta a kisfiút magányosan sétálni egy a kempinghez közeli úton. Ám ezzel az információval sem tudtak mit kezdeni, mivel nem találtak nyomokat. A rendőrség kikérdezte a környéken fellelhető szexuális bűnözőket, de semmit összefüggést nem találtak a gyermek eltűnésével kapcsolatban.

Aztán eltelt egy év. Néhány túrázó emberi maradványokat talált alig egy mérföldre attól a helytől, ahol az anya utoljára látta a fiát. Olyan helyen volt ráadásul, amit annak előtte alaposan átkutattak. A fogászati jelentés kimutatta, hogy David maradványaira bukkantak. Nem találták támadásnak, bármi traumának jelét, bár az volt a hivatalos verzió, hogy valószínűleg hegyi oroszlán ragadta magával a fiút. Ember által elkövetett gyilkosságra nem utalt bizonyíték. „Minden, amit találtunk, természetes halálra mutat, semmi olyan körülményt nem láttunk, ami gyilkosságra utalna. A terep adottsága túl körülményes ahhoz, hogy egy gyilkos szándékú ember elkapjon és magával vigyen egy gyereket …” – mondta később Frank Bell őrmester, a megyei rendőrség munkatársa.

dg01.jpg

/David Gonzalez/

Mindennek ellenére tovább tartotta magát az elképzelés, hogy hegyi oroszlán végzett a fiúval. Ezt látszott alátámasztani a szétszórt csont és az, hogy néhányan látni véltek egy hegyi oroszlánt a környéken. De ha ez igaz, akkor az anyának látnia kellett volna a támadást, ami együtt járt volna a sikolyokkal, kiabálással, vérrel, harccal. Ugyanakkor a tények tükrében nem volt elfogadható az ember által elkövetett bűntény sem. Mi történt tehát?

A szakértő Douglas Updike, aki kezdetben maga is a hegyi oroszlán elméletét vallotta, a maradványok megvizsgálása után változtatott véleményén. Elmagyarázta, miért nem lehetett hegyi oroszlán az elkövető. Bár e ragadozó csendben, meglepetésszerűen támad, semmi nem igazolja a teóriát. Ez az állat jellemzően a zsákmány hátára ugrik, karmaival az áldozatba kapaszkodik, s félelmetes fogaival a koponya alsó részébe harap. Ezek olyan erős harapások, melyek nyomot hagynak a csonton és koponyán, valamint összezúzzák a csigolyák egy részét. David esetében semmi ilyet nem látott a koponyán vagy a többi csonton. A ruházat pedig nem jött elő, melyen találhattak volna szőrdarabokat, tehát semmi nyoma állati támadásnak. Elismerte ugyan a szakértő, hogy voltak egyéb karcolások, de úgy vélte, azok a halál után kerültek a csontokra, valószínűleg dögevő kisállatok révén.

Ma sem tudják, mi történhetett David Gonzalezzel. Csak annyi tudható biztosan, hogy az egyik percben még megvolt, majd kámforrá vált, és csak a maradványai jöttek elő egy év múlva. A rejtély továbbra is rejtély marad.

Forrás: mysteriousuniverse.org – Brant Swancer cikke alapján írta: Csiribusz

Képforrás: reddit.com; fs.usda.gov; hu.ekkols.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »