El Silbon a hatalmas gyilkos fantom.

Szerkesztette:Agent

Számos félelmetes városi legenda kering az egész világon. Ma azonban  El Silbónról fogunk nektek mesélni, a férfiről, aki fütyörészik. De van valami földöntúli ebben a fütyörészésben, és mi is lenne félelmetesebb egy félelmetes férfinél, aki megjósolja a halálodat és közben még fütyörészik is? Rengeteg történet ismerünk El Silbónról, azonban mindegyiknek van egy közös pontja: a vidéken vándorol, fütyörészve és embereket gyilkol közben, csontjaikat a hátán található zsákba gyűjtögeti. Azonban az, hogy gonoszságból teszi-e ezt, kérdéses. Sokan úgy gondolják, hogy igazságot hoz a nőkre, és a gonosz embereket viszi el. A városi legenda bizonyosan a 19. században ütötte fel a fejét Venezuelában, és egészen Kolumbiáig terjedt el. És mi is történik akkor, ha meglátod őt? Épp elég, ha meghallod a füttyszót!

  • Ha a távolból meghallod a fütyörészést, már halott is vagy. 

Érdekes módon El Silbón füttyének hangja közelről halkabbnak hallatszik, mint távolról. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb biztonságban érzed magad, annál közelebb van a vég.

  • El Silbón megölte a saját apját, ezért kell örökké járnia a földet.

Az eredeti, venezuelai verzió szerint El Silbón fiatal férfiként egy farmon élt apjával és anyjával és nagyapjával, egy nap azonban az apját rajtakapta, ahogy szexuálisan és testileg bántalmazza az anyját, a férfi megölte emiatt. Egy másik verzió szerint kiküldte az édesapját vadászni, de az nem talált szarvast, ezért a fia meggyilkolta, és megette őt. Az bizonyos, hogy a tragikus története azzal kezdődött, hogy megölte saját apját, és a dühe vezette erre.

  • Lehetségesen megette az apját.

A pletyka szerint El Silbón valószínűleg megette a saját apját, előtte az anyjával sütötte meg, mire a nő átkot bocsájtott a fiára, ami szellemmé változtatta, amely halált hoz mindenhova, ahová megy. Persze a jobb történet szerint maga a férfi is borzalmas ember volt.

  • Éjjelente házakat látogat meg, hogy megszámolja a csontjait.

El Silbón minden éjjel meglátogatja áldozatai otthonát, ahol ledobja a zsákot, és megszámolja a benne található csontokat. Ha valaki meghallja, mit csinál, akkor biztonságba kerül, El Silbón elhagyja a házat. Azonban, ha senki sem ébred fel, hogy meghallja a csontok ropogását, akkor valaki a házban biztosan meg fog halni, vagy talán csak nem ébrednek fel reggel.

  • Részegeket öl úgy, hogy kiszívja a vérüket és az alkoholt a gyomrukon át.

Sok történet rámutat arra, hogy El Silbón igazságot osztogat. Férfiakat öl, akik nőket bántalmaztak, de emellett részegeket is gyilkol, akik odakint alszanak, a gyomrukon keresztül szívja ki a vérüket.

  • El Silbón fél a kutyáktól

Mivel megölte az apját, ezért büntetésből egy fához kötözték, és hidegvérrel ostorozták meg. A nagyapja csípős paprikát dörgölt a szemébe. Végül elengedték, és hagyták, hogy elmeneküljön, de a család kutyája üldözte. A kutya tépte szét, mivel kimerültségében nem tudott elmenekülni.

  • Óriási és sovány az éhezés miatt

Nagyon kevesen maradtak életben, hogy meséljenek el Silbón külsejéről. De állítólag hatalmas, nyurga árnyéka egy férfinak, aki körülbelül hat méter magas. Szereti az esős évszakokat, és földműves ruhában van, emellett szalmakalapot is visel.

(Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »