Elgázolt kislány szelleme karmolta össze a kocsma vendégeit? (eredeti videóval)

Szerkesztette:Roland

A Nottinghamban található Ye Olde Salutation Inn a felmérések szerint kísértetek által leggyakrabban látogatott hely Angliában, aminek a legnagyobb részét, az ,,Elgázolt kislány szelleme teszi ki”. Állítólag egy olyan barlangrendszer fölé épült 1240-ben, amelyet már a 9. században is használtak. Itt figyelték meg a pincén átmasírozó római légiót, és számos saját kísértettel is rendelkezik.

A jelenlegi épületet 1240-ben cserzőműhelyként építették fel, egy régi sörház helyén. A Thoroton Földkutatási Társaság 1937-ben végzett vizsgálatából kiderült, hogy az épület már  barlangrendszer fölé épült, amelyet a IX. században egy ősi szász gazdaság már sörfőzésre használt. A fogadó ősöreg kútja is innen nyeri a vizet.

A fogadó közismert szellemei közé tartozik

Az ötéves virágárus lányka, Rosi, (Elgázolt kislány szelleme) akit a helyi legenda szerint egy szekér gázolt el az udvaron. A baleset után Rosie-t levitték a barlangba, hogy hűvös és kényelmes helyen legyen, amíg az orvos meg nem érkezik, de tragikus módon meghalt, mielőtt odaért volna.

Nem sokkal később a kocsmában a vendégek fura karmolások miatt kezdtek panaszkodni. Mindegyikükön négy apró karcolás volt látható, mintha egy gyermek keze karmolta volna meg őket. Ez két héten keresztül folytatódott, mígnem a kocsma tulajdonosa egy babát vitt le a barlangba, és otthagyta Rosie számára. A karmolások ugyan megszűntek, de a vendégek és a munkatársak azóta is babákat és mackókat visznek a barlangba Rosie ajándékaként.

https://www.youtube.com/watch?v=FookpBGUORU&feature=emb_title

Jason Weston-nak, a jelenlegi kocsmárosnak az elmúlt években számos kísérteties találkozásban volt része. Ráadásul rengeteg történetet is ismer:

„Az egyik korábbi tulajdonos nem hitt a szellemekben, és elhozta az összes babát és mackót a barlangból. Az összes sör egyik napról a másikra elfogyott. Azóta senki, köztük magam sem, mertem ilyesmit tenni.”

Rosie mellett három korábbi tulajdonos szelleme is a fogadóban ragadt. Mindegyiket Johnnak hívták, és a kocsmában haltak meg.

Az egyik felakasztotta magát, a másik véletlenül megmérgezte magát és családját, amikor patkánymérgek kezelése után ételt készített (meghalt, de a családja életben maradt), a harmadik pedig leesett a pince lépcsőin és kitörte a nyakát.

A mostani kocsmáros szerint :

 „Az legöregebb John nevű szellem kényes a pince tisztaságára. Ha nincs rend és tisztaság, akkor bevágja az ajtókat és dobálja a dolgokat. Az első találkozásom a helyi szellemek közül vele volt, amikor először költöztem a kocsmába.”

kocsma
kocsma

“A pincének nagyon tisztának kellett lennie, először körülbelül 18 órát töltöttem odalent, hogy kitakarítsam. Egy időre felugortam a földszintre, és amikor visszatértem, egy igazán régi fél pintes pohárban sör volt a padló közepén. Teljesen biztos vagyok benne, hogy senki más nem volt ott lent, így csak az öreg John szelleme tehette oda köszönetképpen…”

“Mostanra nagyon jóban vagyok vele. Egy alkalommal elfelejtettem becsukni magam mögött a pinceajtót, amikor felmentem a kocsmába, viccből azt kiáltottam: “Bezárja az ajtót nekem, John?”, és erre magától becsapódott.”

A kocsmában felbukkanó kísértetek között szerepel

Egy kalóz is, akiről azt állítják, hogy beleesett az udvari kútba és belefulladt, és egy útonálló is megjelenik néha, akit a földszinti bárban iszik.
Vannak még történetek egy római légióról is, aminek katonái a pince egyik falából kilépve átmasíroztak a helyiségen, majd a szemközti falban eltűntek.

Jason szerint Nottingham mindig is híres volt, hogy kísértet járta hely, és a Ye Olde Salutation Inn rengeteg ilyen történet melegágya.

“Gyakran jönnek paranormális nyomozók és szellemvadászok a kocsmához kapcsolódó kísértetjárás miatt. Mindig rendkívül elfoglaltak vagyunk, főleg a Halloween közeledtével, mivel a látogatók remélik, hogy belebotlanak az egyik szellembe. Rendszeresek a szeánszok, az asztaltáncoltatás, és az éjszakai szellemtúrák”

Az Ei Publican Partnerships társaság a több mint 4000 kísértetjárta ingatlan közül az ősöreg kocsmát választotta Nottingham legkísértetiesebb helyének.
(Forrás: kisertetvadasz.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »