Ez a gepárd és a kutya kölyökként találkoztak. Két évvel később még mindig egymás mellett vannak!

Szerkesztette:Roland

Bemutatjuk Ruuxát, a gepárdot, és Rainát a San Diegó Állatkert Safari Parkból, tehát a ,,gepárd és a kutya.” Ez a két édes teremtmény igazán a “legjobb barátok örökké” kifejezés egyik megtestesítői, és a történetük olyan, amely mindenki szívét felmelegíti.

gepárd kölyök

Az anya gepárdnak 3-5 kölyke, de legfeljebb kilenc kölyke lehet egy alomban. A san diegói állatkertben Ruuxa volt az egyetlen kölyök az alomban. Az anya gepárdok gyakran elhagyják az egyedülálló kölyköket, mert az ösztöneik azt mondják nekik, hogy az egyetlen kölyök nem fogja túlélni a vadonban.

kutya

Tehát amikor az anyja elhagyta Ruuxát, az állatkert személyzete közbelépett. A gondozók szerettek volna egy társat adni mellé, mivel nem volt testvére, így a 8 hetes kiskutyát választották ki.

Az állatkert azt tervezi, hogy Raina és Ruuxa együtt tölti az életüket.A gepárd és a kutya együtt. Raina testbeszéde segít Ruuxa nyugodt megtartásában, ha az állatkertnek valaha más élőhelyre kell költöznie, vagy ismeretlen helyzettel kell szembenéznie.

gepárd és kutya

Nem sokkal később a gondozók észrevették, hogy Ruuxa mellső lábai nem fejlődtek megfelelően, egy növekedési rendellenességgel született. Ruuxa lába nem nőtt egyenesen. Attól tartottak, hogy ez akadályozni fogja Ruuxát a futásban, ezért 2014. szeptember 3-án korrekciós műtétet végeztek.

kutya

Gepárd és a kutya:

Raina soha nem hagyta egymagára barátját; felépülése alatt is mellette volt. Gyengéd volt vele, és a kötszerét sem bántotta. Köszönet Rainának, Ruuxa teljesen felépült! Ma a másfél éves Ruuxa versenyez a Shiley’s Cheetah Run-ban! Ruuxa és Raina inkább testvérek, mint barátok.

Sok-sok ember példát vehet erről a két állatról, a szeretetükről, a kitartásukról és arról az odaadásról amit mutatnak. Ennyi év után sem felejtették el egymást és hogy milyen jó volt régen a másik társasága. Soha nem fordultak rosszra kettőjük kapcsolata, valahogy a kapocs mi köztük van erősebb mindennél.
(Forrás: napjaink.mindenegyben.co)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »