Félelmetes tények La Lloronáról

Szerkesztette:Agent

A világ minden táján ismerhetünk sajátos városi legendákat. Ezek közül Dél és Közép-Amerika egyáltalán nem képeznek kivételt. Az bizonyos, hogy a spanyol-amerikai népmondákban a La Llorona tartja ébren a gyerekeket. A lény annyira népszerű, hogy még Európába is átszivárgott. A borzalmas nő szerelmi bánatában ugyanis belefojtotta gyerekeit a folyóba. Most róla fogunk érdekes tényeket sorjázni!

Néha gyerekeket rabol
La Llorona bizony nem csak egy síró szellem, hanem egy gyerekeket elragadó szörnyeteg. A mexikói szülők a történetét arra használják, hogy megfélemlítsék a gyerekeket, akik éjjelente ki akarnak menni. A szellem könyörtelen, ugyanis az elfogott gyermeket belefolytja a legközelebbi folyóba.

Sometimes She Kidnaps Children is listed (or ranked) 1 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona
In Some Stories La Llorona Mur... is listed (or ranked) 2 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

Némely verzió azt állítja, hogy a férj ölte meg a gyerekeket
Az egyik verzió szerint a szegény férj nem bírta megfizetni azt sem, hogy a gyerekeket etesse, ezért fojtotta a folyóba őket. La Llorona életet adott a gyerekeknek, mire a férje a folyóhoz vitte őket. A nő gyerekek után ment, és megfulladt.

Some Say Her Husband Killed He... is listed (or ranked) 3 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

A nő szívét az törte össze, hogy a férje megcsalta
Egy másik verzió szerint addig minden rendben is ment, amíg La Llorona férje meg nem csalta a nőt. Amikor a nő felfedezte, hogy ezt történt, akkor beledobta két fiát a folyóba, és csak akkor fogta fel tettét, amikor már mind a ketten meghaltak. A nő a folyó mellett éheztette halálra magát.

Her Heart Was Broken After Her... is listed (or ranked) 4 on the list Terrifying Facts About The Legend Of La Llorona

Állítólag filmre is vették
Nagyon sokan állítják, hogy lefotózták vagy filmre vették La Lloronát. Egy biztonsági videón Mexikó városában egy furcsa, szellemszerű alakot lehet megpillantani, aki egy kereszteződés közepén áll. A felvételt hajnali kettőkor készítették. Nagyon sokan azt gondolják, hogy a nő La Llorona volt.

Ranker Video
forrás: Ranked
(Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »