Furcsa és bizarr dolog közelít Ausztrália felé a CSENDES-ÓCEÁNON.

Szerkesztette:Roland

Több ausztráliai halász számolt be valami furcsa és bizarr dolog -ról, ami egyre csak közelít a partok felé. A jelenség először elég nagy pánikot keltett a lakosság körül.

Kiderült, hogy egy elég könnyű szerkezetű úgynevezett habkő közelít.
Kötött ám szerkezete mégis lyukacsos így a benne megmaradó levegő fenntartja a víz felszínén.

Kialakulásának oka, egy sekély vízben kiömlő vulkanikus magma, amely nagyon gyorsan lehűl.

Ennek a habkő áradatnak mozgása az utóbbi napokra lelassult , így körülbelül 11 hónap mire eléri Ausztráliát. Ráadásul a habkő , kettészakadt és már csak egy nagyobb része közelít a kontinens felé. (2019)

Ez a természeti képződmény nagyon ritka, ekkora méretben pedig még nem találkoztak a tudósok.
A természet ismét megmutatta erejének egy formáját.

furcsa habkő

Ám ami még pozitív, hogy a tengeri élővilágra és nagyon jó hatással van a habkő képződmény.
Apró csigák utazhatnak rajta, nagyon jó szaporodási hely egyes fajoknak és a korallok növekedését és elterjedését is elősegíti. (150 négyzetilóméter)

Időnként észlelnek ilyen jelenséget, általában az óceán közepén talált szigetként, melyre aztán nem lehet többé rábukkanni” ( BBC.) Hozzátette: „Olyan, mintha az óceán felülete szárazfölddé válna.”

Furcsa, de a mai napokban is alakulnak ki kisebb ilyen képződmények. Az okát tudják, azt azonban, hogy honnan származnak, már homály fedi. Gondoljunk csak bele, milyen ijesztő látvány lehet, ahogy egy ilyen hatalmas képződmény közeledik feléd, amiről azt sem tudod micsoda. Ezért mondják sokan, hogy a habkő egy elég félelmetes és bizarr dolog és jelenség.

Olvasd el ezt is!: —–> Rejtélyes vörös, téglalap alakú csillagköd.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »