Furcsa igaz történetek ikrekről 1.

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Furcsa igaz történetek ikrekről 1.

Az ikrek ki tudják fejleszteni saját közös nyelvüket, amiket csak ők értenek. A külföldi tudósok által idioglossiaként emlegetett jelenségről egy ikerpár, Denise és Heather Allen is beszámolt: “6-7 éves korunkig fel sem tűnt, hogy egy olyan nyelven beszélünk egymással, ami csak a mienk.

Mások ezt nem értik, még akkor sem, ha megpróbáljuk nekik elmagyarázni” – mondták. Ennek talán abban rejlik a tudományos magyarázata, hogy akik fogantatásuktól kezdve együtt éltek, együtt fejlődtek, azok segítik egymás fejlődését is, ami elősegítheti egy saját közös nyelv kialakítását is.

Furcsa igaz történetek ikrekről

Az anyaméhben nemcsak szorosan egymás mellett fejlődnek, hanem olykor össze is bújnak. Születésük után is erős a kapocs köztük: egymás mellé fektetve kis kezükkel keresik a másikat, közös fürdetésnél pedig ösztönösen úgy kapaszkodnak össze, mintha még mindig az anyukájuk hasában lennének.

Furcsa igaz történetek ikrekről

Ha az ikreket elválasztják, akkor is lehetnek hasonlóságok az életükben. Ez történt a kínai ikerpár, Meredith Grace és Meredith Ellen esetében is, akiket születésük után más-más család fogadott örökbe.

A kislányok nem tudták, hogy van egy ikertesójuk. Meredith Grace néhány év múlva kétségbeesetten lánytesót szeretett volna, és azt mondta a szüleinek, hogy nem tudja, miért ilyen magányos. Apukája valamivel később talált néhány képet Meredith Ellenről egy örökbefogadással foglalkozó weboldalon.

Innen már csak néhány lépés volt, hogy a kicsik találkozzanak, ami nagyon megható élmény volt mindenkinek: úgy ölelkeztek össze, mintha mindig ismerték volna egymást, és ösztönösen tudták, hogy testvérek. Meredith Ellen mondta is a tesójának, hogy “szerintem mi együtt születtünk”. Sem a szülők, sem pedig szakemberek nem találtak tudományos magyarázatot a történtekre.

Furcsa igaz történetek ikrekről

Ehhez az esethez hasonló Jim Lewis és Jim Springer esete is, akik 39 évre kényszerültek elválni egymástól. De az ő sztorijuk annyival különösebb, hogy a sok év ellenére sem különböztek szinte semmiben: mindkettőjüket Jamesnek nevezték el, mindketten kétszer házasodtak, ráadásul ugyanaz volt a feleségeik és a gyerekeik neve – de még a kutyáikat is Toynak nevezték el mindketten!

Hobbijaikban, betegségeikben, autóikban és szakmájukban sem volt különbség. Miután találkoztak, úgy éltek tovább testvérekként, mintha a 39 külön töltött évet együtt élték volna le.

Furcsa igaz történetek ikrekről

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »