Furcsa támadások Új-Zélandon

Szerkesztette:Agent

A 2016-os év végén az Új-Zélandon lévő Napier városának lakóit számos furcsa támadás érte. Egészen pontosan három helyi lakos számolt be a hatóságoknak arról, hogy valami megharapta őket. A városban azonnal kitört a pánik, az emberek ugyanis azt gondolták, hogy ez kizárólag vámpírok műve lehet.

Napier Hawke’s Bay megyében, Új-Zélandon, az északi sziget keleti partján található. A kisváros lakói ijesztő eseményekről számoltak be. Napier utcáin állítólag furcsa kinézetű, sápadt arcú emberek jelentek meg, akik kerülték a napfényt és inkább a város árnyékosabb helyein mozogtak. Ezt már csak az tetézte, hogy a furcsa vendégek néhányszor rátámadtak a helyi lakókra, sőt állítólag meg is harapták őket. Vajon mi az igazság ebből? Lehet, hogy a városkában vámpírok garázdálkodnak?

Andy Wells brit publicistának olyan jelentések kerültek a birtokába, melyekben napieri lakosok azt állították, hogy városukban furcsa kinézetű emberek jelentek meg. Nagyon sokan úgy gondolták, hogy vámpírokról van szó, viszont nem mertek nyilvánosan beszélni az átélt borzalmaikról, mert féltek attól, hogy senki sem fog hinni nekik. Köztudott, hogy Napier nagyon közkedvelt turista célpont, és rengetegen látogatnak el ide minden évben. Lehetséges, hogy mindössze egyszerű turistákról lenne csak szó? Miért látják ezt a helyi lakosok máshogy?

Kelly Marchman McNeely amerikai származású publicista szintén eme rejtelmes esetekkel foglalkozik. Ő is arról mesélt, hogy számos olyan jelentés érkezett a hatóságokhoz, melyek szerint az éjszakai órákban néhány lakost brutálisan összeharapdáltak. Az első támadás egy éjszaka is nyitva tartó élelmiszerbolt előtt történt, ahol egy bizonyos nő fülön harapott egy helyi lakost. A rendőrség még le sem tartóztatta őt, máris érkezett az újabb bejelentés, hogy a szintén helyi, „The Thirsty Whale” nevű vendéglő előtt szintén egy furcsa kinézetű nő vitába keveredett egy helyi férfilakossal, majd a hátára ugrott, és nyakon harapta őt. Az áldozat olyan sok vért veszített, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Chris Sullivan, a vendéglő tulajdonosa szerint a támadót sosem látták a városban azelőtt, biztos benne, hogy nem helyi lakosról van szó.

A fenti esetekkel egy időben még egy embert ért támadás, állítólag őt is nyakon harapták. A hatóságok mély hallgatásba burkolóztak ezzel az esettel kapcsolatban, és nagyon kevés információt engedtek kiszivárogni. A lakosok napjai ettől fogva rettegésben teltek, és azzal próbálták nyugtatni egymást, hogy vámpírok manapság már nem léteznek. Talia Shadwell, az egyik helyi újság riportere szerint viszont egyre többen kezdtek ebben kételkedni. Az orvosi szakkönyvek szerint vannak olyan emberek, akik porfíriában szenvednek, vagyis a bőrük nagy érzékeny a napfényre. Állítólag ehhez a tünethez időnként idegi lapú zavar is társulhat, ami megmagyarázhatná a támadók furcsa, agresszív viselkedését. Mások szerint veszettségről van szó. Ez a vírussal terjedő betegség szintén a központi idegrendszert támadja meg. A legismertebb tünetei az agresszió, illetve a napra való érzékenység. Vajon sikerül valaha kideríteni, hogy kik garázdálkodnak Napierben?

(Rejtélyek világa  2018. október-november)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »