Gyertyaszentelő mészárlás és a yorki temető

Szerkesztette:Agent

A Gyertyaszentelő mészárlásként elhíresült esemény 1692. január 24-én történt York városában, amely ma Maine állam területén található.
A mészárlás során legalább 100 angol telepest gyilkoltak meg, majd leégették az épületeket. Legalább 80 lakót tartottak fogságban, akiknek később Kanadáig kellett gyalogolniuk. A mészárlásról fennmaradt feljegyzések szerint brutális, kegyetlen események történtek.

Ma egy öreg temető található York városában, amelyet állítólag nyugtalan szellemek kísértenek. Úgy gondolják, hogy az Old Burying Yard a gyertyaszentelő mészárlás közben elhunyt embereknek is otthont ad.
A legtöbb történet Mary Nasson sírjával kapcsolatos, aki York kedves boszorkányaként híresült el. A nő életében füvesasszonyként és ördögűzőként tevékenykedett. 29 éves korában hunyt el, férje a temetőben helyezte végső nyugalomra.

A városban lakó emberek sokszor mesélnek történeteket Mary Nasson szellemével kapcsolatban, akit sokszor látnak a temetőben kószálni. A kedves nő állítólag nagyon szereti a gyermekeket, sokszor löki a hintájukat a játszótéren.

forrás: ListVerse
(Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »