Gyilkosok és megmagyarázhatatlan halálesetek – Cecil hotel-(Elisa Lam)

Szerkesztette:Roland

Mindnyájunknak ismerős lehet az érzés, amikor egy hatalmas hotel kényelmes szolgáltatásai igénybe véve igyekszünk elfelejteni a gondjainkat a medence partján egy hideg koktélt iszogatva. A Los Angeles-i Hotel Cecil megnyerő külsejével csalogatta be az arra járókat, azonban a hátborzongató események sorának köszönhetően, kevesen hagyták el az említett nyugtató érzésekkel a hotel kapuit.

Csak hogy egy egyeset emeljünk ki a számtalan itt elkövetett, megmagyarázatlan gyilkosságok közül, Elisa Lam a fiatal 21 éves Kínai származású, de Kanadában élő lány már sosem hagyhatta el a hotelt élve. 2013-ban történ ugyanis, hogy a fiatal lány a hotel tetején található hatalmas víztartály fogságába esett.

A hotel kamerája rögzítette, amint a lány a folyosókon sétál egyedül. A léptei egyre csak gyorsultak, majd pedig futva érkezet a lifthez, amibe rögtön be is szállt. A léptei és a látvány, ahogy a lány a gombokat nyomogatja a liftben, hátborzongató. A lift azonban nem mozdul, így lány rémülettől sápadt arccal ki – ki nézeget a liftajtóból, egyszer csak a videónak vége szakad.

Senki sem tudta, mi történi, mígnem a szálloda lakói a víz színére és szagára kezdtek panaszkodni.  A szálloda gondnoka tehát elindult a vízgyűjtő tartályokat ellenőrizni, de nem sejtette, hogy ott mivel kell majd szembesülnie. A tartály felnyitásakor Elisa holttestére bukkantak, amely a halottkém megállapítása szerint már két hete volt a tartályban.

Az gyilkosság érdekességét tovább fokozza, hogy a tartályok teteje csukva volt és a biztonsági kamerát felvételén nem látható olyan személy, aki bántani akarta volna a fiatal lányt.

Hogyan tudta Elisa felemelni és magára csukni a tartály legalább 100 kilót nyomó tetejét? Hogyan tudott felmászni a három méter magas hordó tetejére? 

Nem csak Elisa családja tartotta lehetetlennek az öngyilkosság gondolatát, mert hasonló témát feldolgozó film is készült az esetet követő évben. A film címe a Fekete víz, melyben több Elisa Lam esetével összekapcsolható párhuzam is megfigyelhető.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »