Igaz városi legendák.

Szerkesztette:Agent

A városi legendák igazságtartama bizony elég kétes. Azonban most hoztunk nektek pár félelmetes városi legendát, amelyekről bizony kiderült, hogy igazak.

1. Patkányok a vécében
Képzeljétek el a helyzetet, hogy hajnal háromkor a fürdőszobába siettek, hogy könnyítsetek magatokon. Félálomban ráülsz a vécére, de furcsa csobbanást hallasz. Felkapcsolod a villanyt, és egy patkány néz vissza a vécéből. Számos városi legendában megjelennek a csatornarendszerben megbúvó állatok, bébialigátorok, amelyeket lehúztak a vécén, majd óriási nőnek a csatornarendszerben. Ezeket főleg New Yorkban mesélik. Amíg krokodilra nincs esély, addig rágcsálóra annál inkább. A vécén simán felfér egy patkány, ráadásul ezeket a rágcsálókat vonzza is a csatornarendszer. Tanácsot is tudunk adni, ha összetalálkoztok a vécében egy patkánnyal: csukjátok le a fedelet, és húzzátok le a vécét.

2. A polybius legendája
A Polybius nevű játéktermes játéknak régóta terjedt a legendája. A nyolcvanas években volt népszerű, és állítólag függőséget, amnéziát és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat is okozhat. Állítólag a játékot teljesen feketére mázolták, és állítólag furcsa emberek állták körül. Sokak szerint a játék egy CIA-kísérlet volt. Amíg a teljes történet természetesen nem igaz, ennek ellenére bizonyos elemek igaznak bizonyultak. Egy 12 éves fiú, Brian Mauro rosszul lett a játéktól 1981-ben, és Portlandben tényleg szövetségi ügynökök rohanták le a játéktermet. Ezek alkották meg a polybius városi legendáját.

 

3. Kampókéz
1992-ben hatalmas port kavart Clive Baker Kampókezes sztorija, amelyet egy fekete művész (Tony Todd) 1890-es meggyilkolása ihlette, akinek akkoriban kapcsolata volt egy fehér nővel. A férfi úgy tért vissza a történetben, hogy háromszor mondták ki a nevét a tükör előtt.
1987-ben Ruth McCoy őrületen telefonált a rendőrségre, miután megtámadták a lakásában. A rendőrök már holtan találták, a nőt többször meglőtték. Állítólag a támadó áttörte a falat, és a tükrösszekrényen keresztül mászott át. Rémületesen hasonlít kampókéz legendájához.

4. Cropsey
A Staten Islanden élő gyerekeket hosszú éveken keresztül “Cropsey” legendája tartotta rettegésben. A mumus, aki a fák között élt, és gyerekeket darabolt fel. Természetesen a szülők folyamatosan sorjázták a gyerekeknek, hogy ilyen szörnyeteg nem létezik. Azonban a helyzet az, hogy létezett. 1987-ben Andre Randot elítélték gyerekrablásért. A férfi az 1970-es évekbeli eltűnésekért volt felelős.

 

5. Test az ágy alatt
Ismeritek a városi legendát, amelyben egy pár borzalmas szagot érez a hotelszobájában, majd később kiderül, hogy a matrac alatt egy holttest oszlik? A helyzet az, hogy ez a történet nem is egyszer történt meg. Például 1999-ben Atlantic Cityben, de feltűnt az eset Coloradóban, Floridában, Virginiában. De 2010-ben is megtörtént Memphisben, amikor egy páros felfedezte, hogy Sony Millbrook holtteste felett alszik, aki a napokban tűnt el.

6. A maine-i remete
Évtizedeken keresztül az összes kiránduló Maine északi területén ki volt akadva, hogy mennyi mindenük elveszett. Elemek, étel, zseblámpa, sátrak. Természetesen azonnal szárnyra keltek a pletykák, hogy valaki él az erdőségben. Igazuk volt. Christopher Kent 27 éven keresztül élt egyedül az erdőben, és a kirándulókból élt. 2013-ban fülelték le.


 

7. Az álrendőrök
Bizonyára sokan hallottátok már a figyelmeztetést az álrendőrökről. A helyzet az, hogy erről is van pár dokumentált eset. Például Bloomingtonban, Illinois államban egy férfi villogó fényeket használt arra, hogy másokat leállítson. Aztán megpróbálta kirabolni az embereket. Georgia államban egy beöltözött rendőr egy tinifiút állította le a biciklijén és arra kényszerítette, hogy ürítse ki a zsebét. Később az igazi rendőrséggel is beszélt a fiú, ekkor derült ki, hogy álrendőr fogta meg.

8. A nyúlember legendája
A hetvenes években Virginia államban mindenki hallott a nyúlember legendájáról. A férfi állítólag szökött beteg, aki nyulakat belezett ki, és kiakasztotta őket a hídra. Később állítólag tinédzsereket is megtámadott. A történetet azonban nagy valószínűség szerint a valóság szülte. 1970 októberében egy páros egy férfit látott fehér öltönyben, aki nyuszifüleket viselt és ordibálni kezdett, hogy magánterületen járnak. Ezután pedig egy baltát vágott autójuk szélvédőjébe. Mások is látták a nyúlembert két héttel később, akkor is baltát lóbált a feje felett. A rendőrség megpróbálta megtalálni a férfit azonban a vállalkozás sikertelennek bizonyult.

 

9. Arcnélküli Charlie
Képzeld el, hogy egyedül vagy a sötétben egy elhagyatott utcán és lépteket hallasz közeledni a hátad mögül. Hirtelen egy eltorzult arcú férfi tűnik fel mögötted. Halálra váltan futni kezdesz, és elkezdesz egy történetet terjeszteni egy arcnélküli férfiról Pennsylvania államban.
A férfi neve eredetileg Ray Robinson. A férfi 1910-ben született, és tényleg eltorzult az arca nyolc éves korában, amikor véletlenül megfogta az elektromos vezetékeket. Robinson éppen félelmetes külseje miatt csak éjjelente lépett az utcákra. Legtöbbször a 351-es úton sétált Pennsylvania államban.

 

forrás: MentalFloss
(Szaszkó Gabriella- Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »