India rejtélyei

Szerkesztette:Agent

1. A Vízum istenség

Szeretnél vízumot kapni? Akkor mindenképpen meg kell látogatnod a Chilkur Balaji templomot, amely Hyderabadban található. A templomot a vízum templomnak is nevezik, ahová főként azok látogatnak, akik vízumért folyamodtak valahová. Elképesztő, de a helyszínt több mint 75 ezer ember látogatja meg hetente.

 

2. Shani ajtó nélküli házai
Mondhatjuk, hogy az ajtók elképesztően fontos szerepet játszanak az életünkben, azonban Shingnapurban harmincöt kilométeren át ajtó nélküli házakat láthatunk csak. A faluban nincsenek ajtók, zárak sem az iskolán, sem a bankokon. A faluban egyébként körülbelül 4000 ember lakik, akik Shani istenségben hisznek. A faluban egyébként nincsenek bűncselekmények.

 

3. Nyugat Bengál szellemfényei
Nyugat-Bengál lápos vidékein furcsa szellemfényeket lehet látni. Számos színes fénynyaláb kúszik fel a mocsarak felett. Érdekesség, hogy aki megpróbálja megközelíteni ezeket a fényeket, sokszor az életével fizet, esetleg teljesen megőrül. Ezek a fények igazi borzongást jelentenek a halászoknak, akik sokszor emiatt veszítik el, merre is menjenek. A fények egyáltalán nem bizonyulnak új jelenségnek. Megtalálhatóak az Egyesült Királyságban, Finnországban és Észtországban is, de az okok egészen homályosak.

 

4. Baba
Valószínűleg teljesen másképp képzeljük el az indiai templomokat, mint egy 350 köbcentis Royal Enfield motorkerékpárt. Azonban Chotila falujában ez a fajta templom is létezik. A történet egészen 1998-ra nyúlik vissza, amikor a falu vezetőjének fia motorjával egy fának hajtott és meghalt. A rendőrség elvitte a motort a rendőrségre, de másnap eltűnt, és megtalálták a baleset helyszínén. A rendőrök ekkor visszaszerezték a motort, kiürítették a benzintartályt, majd leláncolták, de másnap újra visszakerült a helyszínre. Így alakult, hogy a motorból bizony templom lett.

 

5. Gyanganj – a halhatatlanok földje
A Himalája jeges csúcsain laknak a halhatatlanok. Gyanganj olyan titkokat rejt, amelyben a halhatatlanság és az élet legnagyobb rejtélyei pihennek. A hely egyébként egy teljesen más dimenzióban helyezkedik el, így nem lehet feltérképezni sem.

 

 

6. Jwala Ji örökké égő lángja
Jwala Ji az egyik legősibb és legérdekesebb helyszín Indiában. A templom a Kangra régióban nyugszik, ahol is megtalálható az örök lángok, ami már időtlen idők óta ég. A legenda egészen Shiváig vezethető vissza. A legenda szerint Vishnu 51 darabra szelte Sati testét, amelyek különböző helyszíneken estek le a földre, ezeket Shaktipeethsnek hívjuk. Az egyik ilyen hely pontosan Jwala Ji, amely milliónyi turistát vonz magához minden évben. Már sokan próbálták kitalálni, honnan is nyeri a végtelen láng az energiáját.

 

1. Shivpuri lebegő köve

Pune-ban találhatóak a lebegő kövek, amelynek természetfeletti erőket tulajdonítanak. Qamar Ali muszlim családba született, akik mind büszkék voltak izmos testükre, azonban Qamar máshogy gondolkozott az életről, és vonzotta a spiritualitás. Hamarosan meditációba és böjtbe kezdett, és megvilágosodott. Úgy hiszik, hogy pár évszázaddal ezelőtt ezen a helyszínen edzettek a birkózók, és nehéz köveket emeltek. Qamar haldoklása közben kérte meg az embereket, hogy tegyenek mellé egy követ, és ezt állította: Két méter magasra fogja emelni a követ, amikor tizenegy férfi teszi jobb hüvelykujját a kő alá, és ezt mondja: Qamar Ali Darvesh. Ettől a naptól kezdve a köveket fel lehet emelni így a földről, és rengetegen próbálták már ki. Sajnos nők nem próbálhatják ki.

(Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »