JonBenét Ramsey – a hatéves kislány gyilkosságának rejtélye.

Szerkesztette:Roland

A következő szörnyű és megmagyarázatlan eset egy jól szituált amerikai családdal eset meg.  A család nem volt teljesen átlagos, hiszen a második szülött gyermek egy kislány volt, aki szépségével meghódította egész Észak – Amerikát. A szépségversenyek folytonos győztese volt a hat éves JonBenét Ramsey, amikor ismeretlen körülmények között eltűnt a szobájából.

A történtek feje tetejére állították a család és az egész környék életét. A lány, testvére és szülei karácsony éjszakáján a család egy barátjától tartottak hazafelé. A kislány az úton elaludt, így hát szülei ölben vitték fel szobájába, ami közvetlenül a testvére lakrésze mellet volt. A szülők elmondása szerint a lány békésen és nyugodtan aludt, így becsukták az ajtót és ők is nyugovóra tértek. Azonban a kis JonBenét soha többé nem ébredt fel.

A család másnap korán ébredt, az édesanya pedig egy kézzel írt levelet talált a lakásban, melynek olvasása közben elsápadt és rosszul lett. A levél ugyanis egy igencsak érdekes követelést tartalmazott. A levél írója elrabolta a kislányt és pontosan 118 ezer dollárt követelt az életben maradásáért.  Ez azért érdekes, mert JobnBenét édesapja éppen ekkora összeget kapott a munkahelyétől nem régiben. Ezt az információt azonban csak a család és az említett család barátai tudták.

A szülők nem tudták mi tévők legyenek, egyből értesítették a rendőrséget. A helyszínelők érkezése az egész környéket felbuzdította a kislány megtalálására.  Sajnos már csak JonBenét holttestére bukkantak rá az alagsorban egy fehér  lepedőbe csavarva. A halottkém megállapítása szerint a kislányt fojtogatták, majd pedig egy tompa tárgyal fejbe vágták, amibe belehalt.  A lány külseje megtépázott volt, ruháit leszaggatták. Az alsóneműjén idegen férfi DNS-ét találták, de ez sem vezetett nyomra. A lány testét sebek és hegek borították olyan területeken, ahol általában a ruha eltakarta, így mások azt nem láthatták. Megállapították, hogy a lány folyamot zaklatás áldozata volt.  Ezek alapján mindenki a szülőket vádolta, de bizonyítékot sosem sikerült találniuk. JonBenét bátyja is gyanúsított volt, azonban nem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot. A családot mindenki nyugodtnak és összetartónak látta és a későbbiekben is így viselkedtek, imádták gyerekeiket.

A helyszínelők által elkövetett hibák miatt nem tudtak semmi használható nyomra bukkanni, az elrablót pedig soha nem találták meg, így csak a kérdések maradtak: Ki lehet a korábbi behegedt sebek okozója? Hogy juthatott be egy idegen a lakásba anélkül, hogy idegen behatolásnak semmi nyomát nem hagyta? Ki tudhatta még, hogy a családfő mennyi pénzt kapott nemrégiben? Kinek lett volna oka a gyönyörű hat éves kislányt megölni? 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »