Különleges, misztikus helyek Magyarországon 1.

Szerkesztette:Annamaria

Rejtélyes Magyarország. Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány érdekes és rejtélyes történettel rendelkező helyszínt, amelyek garantáltan kedvet hoznak majd az utazáshoz.

Az Ó-Ebergényi kastély

Vasszécseny legnevezetesebb látványossága az Ó-Ebergényi kastély. Rengeteg család lakhelye volt ez a ma már szállodaként funkcionáló, műemlékké nyilvánított épület.
Manapság az emberek többsége az itt észlelt paranormális jelenségek miatt látogatják.
Eleinte csak fotókon megjelenő arcokat, guggoló kísérteteket láttak, Később már suhanó árnyakról, üres szobákból kiszűrődő suttogásokról, sikolyokról és zörgésekről is beszámoltak.

Az esztergomi bazilika gyógyító kőfejei

Az esztergomi bazilika önmagában is gyönyörű, megvannak a saját a titkai és rejtélyei. Azonban sokan, akik ide látogatnak joggal kíváncsiak az Erzsébet parkban található három kőfejre.
A hiedelem szerint ezek az elmosódott arcú fejek gyógyító erővel bírnak Eszerint a kőfejeknek tulajdonított energia megszüntetheti az alvászavart, valamint enyhülést illetve gyógyulást nyújthat a mozgásszervi és belső szervi panaszokra. Sokan számolnak be arról, hogy a fejeknél tartózkodva energikusabbá válnak, feltöltődnek.

A Fekete-kastély (Balatonederics)Egy elvadult kastélypark közepén található egy kastélyról amiről az a hír járja, hogy el van átkozva.
A Nedeczky-család építette a XX. Század első évtizedében.
1912-ben egy gulyáslegény féltékenységből meggyilkolta a kastély szakácsnőjét, majd bánatában öngyilkos lett. Két évvel később a kastély ura Nedeczky Jenő lett rejtélyes körülmények között öngyilkos.
1928-ban új tulaj (Vág Jenő) költözött be feleségével. Nem sokkal költözésük után a férj rajtakapta feleségét, amint megcsalja. Bánatában végzett magával. Az özvegye nem szomorkodott sokáig. Vőlegényt csinált szeretőjéből, ám hozzá sem volt hűséges és az újdonsült vőlegény is öngyilkos lett.
A birtokot ezután egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos vette meg, aki korábban kettős ügynökként dolgozott és a németektől való félelem őt is halálba kergette itt.
A kastély azóta üresen áll.

A Siroki vár

A Mátra keleti felében található Siroki várról a középkor óta létezik egy mese, mely beleillene egy horrorfilmbe is.
A mese szerint napnyugta után a romok között egy női alak jelenik meg és leveti magát a hegyről, majd őt követi 7 szellemalak, akik ugyanígy cselekszenek.
A legenda szerint Kompolti Imre lányára, Gizellára hagyta a várat. Gizella sokáig nem élte át a szerelmet, egészen addig, amíg hét vitéz nem érkezett a várba. Gizellába mindegyik egy csapásra beleszeretett, ám a lány csak egy vitéz vonzalmát viszonozta. A férfiak ezért úgy döntöttek, hogy halálig vívnak egymással a lányért, és aki legutoljára marad, azé lesz Gizella. Ám a lány nem bírta elviselni szerelme halálát, leszúrta a szeretett férfi vérét ontó vitézt, majd felment a legmagasabb bástyába, és kiugrott onnan.

Bács-Hója erdő. Rejtélyes Magyarország.Ugyan Bács nem a mai magyarország területén található, de a BBC szerint az ötödik legfélelmetesebb hely a Földön, ezért megérdemli a helyet a cikkben.
Ebben az erdőben nem csak az érdekes és hátborzongató, hogy a kicsavarodott fák is élnek, hanem az is, hogy állítólag az itt található dombboldal egy UFO-leszállópálya, melyet először 1940-ben észleltek.
Akik jártak az erdőben, azt mondják, hogy furcsa energiákat éreztek, voltak, akik rosszullétre és erős fejfájásra panaszkodtak. Tudósok szerint a Bács-Hója erdő egy erős szeizmikus zóna.
A terület legnevezetesebb pontja egy különös, kör formájú kis tisztás, amelyen semmilyen növény nem terem és semmilyen élőlénynek nem ad otthont. A helyi legendák szerint a kör egyfajta átjáró egy másik dimenzióba. A paranormális jelenségek mondhatni még erősebbek az erdő ezen részén.

Remélem tetszett ez a cikk. Rejtélyes Magyarország. Nemsokára jövök a második résszel.

Forrás: Google

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »