Különös fények Mexico felett

Szerkesztette:Agent H

A mexikói Villahermosa városka lakói megdöbbenve figyelték az eget 2020. július 11-én este, az ugyanis vérvörös színben pompázott. Ráadásul néhány izzó vörös színű fényoszlop is megjelent frászt hozva mindenkire.

Az idei évben megemelkedtek az ufóészleléseknek és egyéb rejtélyes eseményeknek a száma. Az egyik ilyen eseménynek egy egész város volt tanúja, és több felvétel is készült.

A titokzatos vörös színű égnek és a furcsa ragyogó fényeknek nem csak egy-két kétes értékű szemtanúja volt, hanem az egész város látta. Több százan tettek róla bejelentést és rengeteg fotó és videó is készült. Ezek el is árasztották a Twittert. és a többi közösségi médiát.

A “szakértők” természetesen rögtön előálltak egy lehetséges magyarázattal, de az meg eléggé sántít. Itt most nem a falusi mexikói bugrisoknak kell magyarázkodni, akik azt sem tudják, hogy amiről szó van, azt eszik-e, vagy isszák.  Villahermosa eléggé nagy város és elég sok , tanult ember is él ott. A különös jelenség a magyarázat szerint, a vörös hosszúkás fények csoportja az égen csak a vörös lidércnek nevezett jelenség volt. Ami egyfajta, ritka villám típus.

Ezzel csak az a baj, hogy a Vörös Lidérc egy nagyon magas tengerszint feletti jelenség (50–90 km). Sőt, körülbelül 5 és 300 ms között látszódnak. Vagyis az emberi szem nem is láthatta volna őket, olyan gyorsan el kellett volna tűnniük, nemhogy még videóra is vegyék, vagy netán lefotózza a fél város… Ráadásul nem volt zivatar és zivatarfelhők sem. Mivel a Vörös Lidércek nagy erejű elektromos kisülések, amelyek a magas viharfelhők, avagy cumulonimbus fölött fordulnak elő, ezeket a titokzatos izzó fényeket és a vörös égboltot valami más váltotta ki.

Még azok is le tudták fényképezni, akik csak későn kaptak észbe, vagy lassan vették elő a mobiljaikat. Az emberek azt is jelentették, hogy a fények fel-le mozognak és néha eltűnnek, mielőtt az éjszakai égbolton újra megjelentek volna.

És mi van a vörös éggel? A környéken nem volt erdőtűz, és a nap is már régen lement…

Sokan találgattak mi is lehetett valójában. Megnyílt egy portál egy másik dimenzióra? Esetleg a közelgő Apokalipszis előjele? Földönkívüliek ténykedtek a közelben? Vagy valami titkos katonai kísérlet volt? Egyenlőre senki nem tud biztosat.

(Napiufo)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent H

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »