Lars Mittank rejtélyes eltűnése. (Amennyiben információjuk van a személyről a család elérhetősége a cikk alján)

Szerkesztette:Agent

Várna Bulgária második legnagyobb, illetve a turisták által leginkább kedvelt városa. Kultúrája és történelmi emlékei sokakat vonzanak (Magyarország szempontjából is jelentős, ugyanis itt esett meg az az 1444-es törökellenei vesztes csatánk, ahol I. Jagelló Ulászló királyunk is elesett), de igazi fényét a városhoz tartozó partszakasz, az ún. Aranypart adja. Rengetegen visszajárnak erre a helyre, az ide érrkező turisták többsége Németországból vagy Hollandiából utazik erre a helyre.

2014. június 30-án egy újabb német csapat érkezett a város repülőterére. Mivel a német turisták látványa megszokott a Fekete-tenger partján, senki sem figyelt fel a kis csapatra. Pedig érkezésük olyan tragéiát fog hamarosan szülni, amely az egész világot megrázta.

Az öttagú csoport egyik tagja a 28 éves Lars Mittank volt. A férfi 1986-ban született Marne-ben, Holstein tartományban, Németország legészakibb tartományában. Szerető középosztálybeli családban nőtt fel. Előéletéről ezenkívül nem tudunk sokat, csupán azt, hogy 2014-re már Berlinben élt. Irodai munkát végzett, egyedülálló volt, és élénk társasági életet élt. Vidám, bulizós srácként ismerte mindenki, nem voltak mentális problémái, sem szerhasználatai gondjai. A várnai út sem az első külföldi vakációja volt. Barátai későbbi elmondása alapján ezen az úton Mittank sokkal kevesebbet evett, mint szokott, de ezenkívül ugyanúgy viselkedett, mint bármikor máskor. Legalábbis egy hétig.

A fiatalok egy helyi hotelban szálltak meg, nem messze a parttól. Viszonylag drága éttermekben étkeztek, eljártak bulizni, és rengeteget strandoltak. Csakúgy, mint a legtöbb fiatal turista. Az idill júlus 5-ig tartott. Este a csapat egy helyi gyorsétterembe ment, de Mittank ezúttal sem volt éhes. Úgy döntött, a kajálda előtt fog várni a barátai, azok pedig bementek. Azonban amikor elhagyták a helyet, Mittanknak hűlt helye volt. A fiúk egy ideig keresték a környéken, majd – abban a tudatban, hogy barátjuk tud vigyázni magára – visszamentek a szállodába.

Éjszaka Mittank visszament a hotelba, a bizonyítékok alapján egyedül. Július 6-a reggelén elmondta a barátainak, hogy miközben rájuk várt, beült egy közeli bár sportközvetítésére, ahol hamarosan összetűzésbe került néhány, ugyancsak német focirajongóval. A vita pusztán szóbeli maradt, de ezek az emberek állítólag felbéreltek néhány bolgár (más változatokban orosz) férfit, hogy verjék össze Mittankot.

A férfi barátai hitetlenkedve fogadták a történetet, ugyanakkor ők is látni véltek egy kisebb sérülést a fülén.  Az azonban már sok volt nekik, mikor Mittankot állítólag aznap este szintén helyben hagyták azok a verőemberek, akiket a múlt éjszaka felbéreltek ellene. Amikor késő Mittank előállt ezzel a történettel, a barátai már nem foglalkoztak vele.

Július 7-én az öt férfi kicsekkolt a hotelból. Úgy volt, hogy aznap indulnak haza Berlinbe, de Mittank félt felszállni. Füle már az első verekedése óta fájt, és egyre rosszabbul hallott rajta. Aznap reggel elment egy helyi háziorvoshoz, aki megállapította, hogy berepett a dobhártyája. Az orvos ugyan elmondta, hogy a repülés nem tesz jót a problémájának, de a Várna-Berlin szerinte nem jelentett nagy kockázatot. Mittank ennek ellenére lemondta a hazautat. A barátai aggódtak érte, egyikük azt is felajánlotta, hogy vele marad, de miután a férfi erősködött, hogy nem lesz baj, mind a négyen hazarepültek.

A búcsúzás után Mittank eltaxizott egy kórházba, ahol felkeresett egy fül-orr-gégészt. Az megismételte a háziorvos diagnózisát, és felajálott egy kisebb opercáiót, melyet Mittank visszautasított, mert túl későn kapott volna rá időpontot, és még előtte haza szeretett volna jutni. Az orvos végül felírt egy cefprozilt is tartalmazó antibiotikumot, hogy megelőzze a seb elfertőződést.

Mittank elhagyta a kórházat, kiváltotta a receptet egy közeli patikában, majd újra taxiba szállt. Ezúttal a Hotel Colorba ment, mely bent volt a város központjában, és mely sokkal olcsóbb volt annál, mint ahol az előző hetet töltötte. Úgy tűnik, a férfi csak az aznap éjszakát tervezte a Colorban tölteni. 

Azt, ami azon az éjszakán történt, leginkább Mittank édesanyjának a vallomásából tudjuk,  aki akkor otthon volt Németországban. Az asszonyt fia többször is felhívta, és üzenetekkel bombázta. Mittank arról panaszkodott, hogy “valami nincs rendben” a hotellal, ahol megszállt, de részleteket nem árult el a problémáról. Emellett megkérte az anyját, hogy tiltassa le a hitelkártyáját. Hajnali háromkor a férfi elhagyta a hotel, ezt anyjának a telfonban azzal indokolta, hogy “négy férfi követi őt”. Rövidesen üzenetet is küldött neki, amelyben kérte, hogy nézze utána a Cefzil 500 nevű gyógyszernek, melyet előző nap írtak fel neki a kórházban.

Reggel 5 óra körül Mittank leintett egy taxisofőrt, aki akkor épp egy női szociális munkást fuvarozott. A férfit elvitték a várnai reptérre, hat óra magasságában érhettek oda. A reptéren Mittank felhívta az édesanyját, hogy megnyugtassa, hogy már a reptéren van. Sandra Mittank ekor azt tanácsolta, hogy keresse fel a reptéri orvost, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy repülhet-e. A hívás után az anya az interneten vásárolt egy repjegyet és egy buszjegyet is a fia számára. Emellett fia kérésére Western Unionon küldött számára 500 eurót.

Az utolsó telefonhívás volt a legrejtélyesebb. Mittank azt állította, hogy a reptéren van még mindig,  már túl van az orvosi vizsgálaton, és hogy nem szabad sem vezetnie, sem repülnie – ezt sem indokolta meg részletesebben. Sandra Mittank sosem beszélt többet a fiával. Az egyetlen, amit tudott, az az, hogy az általa küldött 500 eurót sosem vették fel.

A térfigyelő kamerák felvették, ahogy 9 óra körül Mittank komótos léptekkel, kezében a táskáival bemegy a reptéri orvos rendelőjébe, itt még senki nem látott rajta semmi szokatlant. Azonban 45 perccel később eszeveszetten rohant ki onnan, hátrahagyva a csomagjait. Ezután még látszik a videókon, ahogy elhagyja a reptér épületét, majd az egész komlexumot. Szemtanúk azt is látták, hogy megmászott egy közeli kerítést, majd befutott egy erdőbe.

Lars Mittankot azóta sem látta senki.

Természetes kihallgatták a reptéri orvost. Ő azt nyilatkozta, hogy a konzultáció rendben ment egészen addig, amíg egy, a reptéren dolgozó építőmunkás be nem lépett a rendelőbe. Az orvos nem ismerte fel ezt a férfit, és azóta sem sikerült azonosítani, ugyanakkor azt elmondta, hogy csak egy-két percet töltött a szobában, és nem kilépett fel támadó szándékkal. Ám amikor Mittank meglátta, motxogott valamit, majd kirohant. Az orvos viszont nem számolt be semmilyen telefonhívásról, amit Mittank az anyjához intézett, ezt a kamerák sem vették fel. Ez azt jelenti, hogy Mittank vagy az erdőből hívta fel az anyját, vagy a rendelői incidens előtt, tehát hazudott. 

Az férfi után hamar nyomozni kezdett mind a bolgár, mind a német rendőrség, azonban rendre zsákutcába ütköztek. A férfi csomagjaiban nem találtak semmi rendkívülit, drogot sem. Egyedül az előző nap kiváltott Cefzil 500-ra bukkantak rá, de ennek nincsenek olyan mellékhatásai, amik magyarázták volna Mittank viselkedését. Semmilyen jel nem utal arra, hogy a férfi valaha is szenvedett volna mentális betegségektől, és a hasonló tüneteket produkáló mentális zavarok nagy részének Mittank életének korábbi szakaszában meg kellett volna jelenni. A nyomozóknak azt a szálat sem sikerült kivizsgálnia, hogy kikkel volt a férfinak korábban összetűzése, és azt sem bizonyították, hogy valaha bárki követte volna ezt az embert. De ha ez csak Mittank képzeletének a szüleménye volt, mi baja volt a fülének?

Időről időre hallani észlelésekről. Több kamionsofőr is jelentkezett már, hogy láttak egy-egy szakállas szőke férfit Bulgáriában stoppolni, egyesek fel is vették őket. Legutóbb 2019 nyarán történt hasonló eset. Több balkáni hajléktalanról is terjengetek pletykák a médiában, miszerint ők lehetnek az eltűnt német nyaraló, ez alól Magyarország sem volt kivétel. Azonban egyikről sem igazolódott be, hogy igaz lenne. Valójában nem tudni azt se, hogy él-e még a férfi. Bár neve ismert a német sajtóban és az Interneten is, ügye továbbra is lezáratlan. 

Ha esetleg találsz valakit, egy kóborló férfit, aki hasonlít Lars Mittankra, vagy információd van az ügyréről, a következő elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni a Mittank családdal.

– http://www.findet-lars-mittank.de/

– https://www.facebook.com/findetlarsmittank/

10538494_341217592715894_2303509681139608717_n.jpg
(egypszichopatablogja.blog)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »