Legendák és rejtélyek vietnámból

Szerkesztette:Agent

A vérszomjas nagymama

 

Hűtés előtt ki kell szárítani a húst, így sokszor a kertben akasztották fel. Ebben a sztoriban egy vidéki vietnami faluban az egyik pár észrevette, hogy éjszaka eltűnik a húsuk. A rejtély megoldásának érdekében fennmaradtak, és látták, hogy éjfél körül a szomszédos beteg és öreg nagymama átugrik kerítésén, és démoni arccal nyeli el a húst nyersen.
Néhány nappal később a házaspár elment este és gyermeküket egy bébiszitterrel hagyták. Épp időben tértek haza, mert sikoltást hallottak a csecsemőjük szobájából. Az idős hölgy lerágta csecsemőnek karját az éjszakai húsvadászatán.

 

 

 727 Tran Hung Dao

 

727 Tran Hung Dao egykor a Presidents Building néven volt ismert, és Saigonban, az 5. kerületben található. Az 530 szobás épület 1960-ban készült el, és miután az amerikai hadsereg teljes egészében bérbe adta, egykor hemzsegett az élettől. Az épület ma teljesen elhagyatott, csak néhány család maradt itt.

Azt mondják, hogy négy szűz került az épület sarkaiba, hogy az épületnek megfelelő Feng Shuija legyen a szellemek távol tartása érdekében. A lakók mégis éjszakai sikításokról, katonai felvonulás hangjairól számoltak be és ami a legzavaróbb, egy amerikai katona szelleme kéz a kézben egy fiatal vietnami lánnyal kóborol.

 

Gia Lam gyermekrablói

 

A legenda szerint találtak egy jelöletlen sírt, hét gyermek maradványaival Gia Lam körzetében 2009-ben. A gyerekeket állítólag elrabolták, és a testüket szerveik nélkül találták meg.
A rendőrség szerint soha nem találtak ilyen jelöletlen sírt, de a pletykák után a szülők jobban figyelnek gyermekeik tartózkodási helyére.

Alagút patkányok

 

Az alagút patkányok amerikai, ausztrál és új-zélandi katonák voltak, akik a vietnami háború alatt veszélyes kutató-megsemmisítő missziókat hajtottak végre. Katonák ezrei vesztették életüket, mikor megpróbálták kitisztítani az alagutakat olyan terepeken, amelyek ismeretlenek voltak számukra. Sokan golyók és repeszek miatt haltak meg, mások biológiai csapdák következtében, például viperák és skorpiók miatt.

Évtizedekkel később egyesek úgy vélik, hogy e katonák közül sokak kísértetei mind a mai napig kísértik az alagutakat és magát a talajt.

A fák szellemei

 

Vietnám szomorú és véres történelemmel rendelkezik, és állítólag sok vándor szellem él, főleg az országban, akiknek helyet kell találniuk létük folytatásához. A legenda szerint ezek közül sok kötődik a fákhoz. Rengeteg ember, aki ellátogat Vietnám erdeibe és dzsungeleibe, úgy érzi, mintha minden irányból figyelnék.

Egy fa kivágása ezeken a területeken balszerencsét hoz. Hogy az átkot elkerüljék, amikor egy fát feldarabolnak, előbb egy szertartást hajtanak végre, hogy megkérjék a szellemeket, hogy távozzon a fából, illetve fától.

 

A Batutut

 

A Batutut olyan emberhez hasonló lény, amelyről 1947 óta pletykálnak. Feltételezések szerint Vietnám dzsungelében tartózkodnak. A Batutut-mitológia még nagyobb népszerűségre tett szert a vietnami háború alatt és után, amikor több száz amerikai jelentés szerint látták a lényt.

A Batutut legjobban miniatűr nagylábként jellemezhető. Nagyjából öt láb magas, izmos testét vörös szőr borítja.

 

 

Tao Dan Park

 

A Tao Dan Parkot állítólag egy fiatal férfi lelke kísérti, és leggyakrabban hajnalban vagy alkonyatkor látható. Két különböző történet szól arról, hogyan került ez az ember a szellemvilágba.
Az első történet szerint a férfi és barátnője több mint 10 évvel ezelőtt piknikeztek a parkban. A házaspárt bántalmazták, és férfit megölték, míg a nőnek sikerült elmenekülnie. A férfi azóta is a parkot járva keresi kedvesét.

A második történetben egy Tuan nevű fiatalembert állítólag 1989-ben meggyilkolták a parkban. Tuan megpróbálta eladni motorját, és ehhez segítségül hívta Hung barátját. Borzasztó fordulattal Hung és egy másik barátja megölte Tuan-t, és magukhoz vették a motort.

 

Thuan Kieu Plaza

 

Saigon forgalmas kínai negyedének szívében három torony magasodik, amelyek mindegyike 33 emelet magas. Az A és a B épület teljesen elhagyatott, míg a C épületben 20 emelet van elfoglalva. A Thuan Kieu Plaza forgalmas bevásárló-, szórakoztató- és lakónegyednek épült, bár gyakorlatilag elhagyatott.

Két fő történet veszi körül ezt a komplexumot. A 80-as évek végén az építkezés során számos munkavállaló életét vesztette a rossz biztonsági előírások miatt. Amikor nem került sor megfelelő kompenzációra, egy kínai átkot (a legendás kínai ács után “Lo Ban” -nak hívták) mondott a helyszínen. A 100 000 négyzetméteres épületben azóta furcsa események és kellemetlenségek zajlanak.

Ezenkívül az embereket féltették a komplexumtól, mióta elterjedt egy taxis története. A történet szerint a taxisofőrt hívták, hogy vegyen fel egy lányt a komplexumnál, de amikor megérkezett, a hely üres volt. Telefonon felhívta a lányt, és a vonal másik végén csak nehéz lélegzést és tompa sikolyokat hallott. Rettegve elhajtott. A sofőrnek azt mondták, hogy a lány valószínűleg annak a lánynak a szelleme volt, akit a barátja 2005-ben meggyilkolt a helyszínen.

(Ranker.com)

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »