Léteztek valaha unikornisok a földön?

Szerkesztette:Agent

Számos civilizációban hisznek abban, hogy az unikornisok valaha léteztek. Az első dokumentumok az időszámításunk előtti 2500-ból származnak. Az Indus völgyi civilizációk csodálatos pecséteket készítettek, amin unikornisszerű lények láthatóak.

Az ókori görög kultúrában az időszámításunk előtti 6. és 5. században szintén leírtak unikornisokhoz hasonló lényeket, úgy, mintha létező teremtmények lennének. Emellett még a Bibliában is feltűnnek. Sok helyen leírják az állatot. A reneszánsz periódusban így nem csoda, hogy sokan vadásztak is ezekre a lényekre. Így egyáltalán nem meglepő, hogy az emberiség története során rengetegen próbáltak igazi fosszíliákat találni, hogy bebizonyítsák az unikornisok létezését.

1663-ban Otto Von Guericke állítólag unikorniscsontokat talált az Unikornis barlangban Németország területén. Később kiderült, hogy a csontváz egy mamuthoz tartozott, mellette pedig egy gyapjas rinocérosz is hevert.

siberian unicorn

Szibéria területén élt a “szibériai unikornis” évezredekkel ezelőtt, amelynek első maradványait a 19. század elején tárták fel. A legújabb feltárások szerint a állat 350 ezer és 28 ezer évvel ezelőtt élhetett a földön. Sajnos a pontos időszakot még a mai napig képtelenek meghatározni. Lehetséges lenne, hogy a szibériai unikornis inspirálta az összes történetet, amelyek 4000 évvel később megjelentek? Hogyha ez az állatfaj élhetett együtt az ősemberrel, akkor lehetséges, hogy megoldódik a rejtély.

Az unikornisok viszont nem csak az európai mitológiában jelentek meg, hanem az ázsiaiban is hatalmas szerepet játszottak. A legérdekesebb, hogy a kínai unikornisábrázolás nagyban különbözik az Európaitól.

Hogyha megnézzük az összes tényt, akkor lehetséges, hogy jobb, ha meghagyjuk az unikornist a mesevilág részeként, mert valószínűleg sosem derül ki, hogy is került bele az emberiség történetébe.

(Szaszkó Gabriella .Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »