A Lone Pine hegység ördöge

Szerkesztette:Agent

A gyarmatosítás korában az Észak Amerikai kontinens keleti fele felfedezetlen és vad volt. Telepesek konvojai indultak el, hogy ezt benépesítsék. Gyakran estek áldozatul az indiánoknak, vagy a helyi vadállatoknak és betegségeknek. A 19. század végén ami történt több telepessel a kaliforniai Lone Pine hegységben néhány spanyol telepessel.

1878-ban a spanyolok egy echos szekerekből álló konvojjal indultak el, férfiak, nők és gyermekek, két hónappal később találtak rájuk egy csapatnyi rézbányász. A Sierra Nevada hegységben táborozó bányászok egy nap egy alakot vettek észre a táborukhoz közeledni. A férfi egy pap volt, gyengének tűnt. A rajta lévő ruhán és a naplóján kívül nem volt nála semmi. 110 kilométerre táboroztak a mai San Diegotól északra. A papot Justus Martineznek hívták, és addig némaságot fogadott. Amikor megszólalt egy borzalmas történetet mesélt el.

Míg a telepesek elértek a hegységbe, a konvoj több tagja is eltűnt. Amikor felépítették a település alapjait, ünnepséget tartottak Szent Rodrigo tiszteletére, akit a hite miatt öltek meg a muszlimok Cordóbában. Az ünnep egy idő után “őrült, kicsapongó orgiába” fordult a pap szavai szerint. A telepesek neki álltak felgyújtani a környező erdő fáit. Martinez atya a legszélső sátorból figyelte az orgiát, így azt is látta, amikor a fákon különös, szárnyas démonok jelentek meg és a telepesekre támadtak. Addig nem mentek el, míg mindenkivel nem végeztek, utána visszatértek az erdőbe. Az erdőtűz után egy magányos fenyőfa maradt a hegy tetején.

Amikor a rézbányászok elmentek a helyszínre, rátaláltak a telepesek megcsonkított, már rothadó holttesteire.

2010 decemberében a kaliforniai Brawley városában egy háromfős baráti társaság sétált az utcában, amikor cikázva elrepült felettük valami, a repülő lény megállt felettük, és megnézte őket nagy, vörös szemeivel, majd elrepült. Több részletes észlelés is volt erről a különös lényről, amelynek a leírása sokban hasonlíthat a New Jersey-i ördögére.

Általában egy ahhoz hasonló, szőrös kétszárnyú teremtményként írják le, borotvaéles karmokkal és agyarakkal. A helyi tudományos közösség a telepesek folklórja által felnagyított valós állatként írja le a teremtményt. Az a tulajdonsága, hogy a helyett, hogy felfalta volna a telepesek húsát, ott hagyta őket. Ha valóban létezik a teremtmény, akkor valószínűleg a vérrel táplálkozik, így a metabolizmusa hasonlíthat a ma élő vámpírdenevérekéhez, talán egy óriás vámpírdenevér fajjal van dolgunk, mint a már kihalt Desmodus Draculea, bár hallottam olyasmit is, hogy talán egy repülő theropoda dinoszaurusz lehet.

 

(kriptid.blog)

 

A cikk forrása gyanús, vagy ismeretlen, esetleg olyan helyről származik, ami sok közösségi portálon tiltólistán van hitelességének megkérdőjelezése miatt. A rejtely.com weboldal nem egy álhír terjesztő oldal. Cikkeinket nem bevételszerzés, vagy megtévesztés miatt posztoljuk! Ha ezt olvasod egy adott cikk alatt, a cikk pont ezért a NEM BIZONYÍTOTT kategóriába esik.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »