Meséink valódi, szörnyű eredete.

Szerkesztette:Agent

Korábban olvashattatok nálunk néhány szörnyű esetet amit később felkapott a filmipar. Ez régebben sem volt másképp sőt, gyerekkorunk néhány kedvenc meséjének eredete is valóságos eseményeken alapult Íme néhány alkotás ami közül némely feldolgozása a mostani időkben a mozikban is debütált nem kis sikerrel.

Kékszakáll

A híres tündérmese két való életben is élt szereplőből táplálkzik. Az egyikük Brenton uralkodója volt, Conomor, akit korábban figyelmeztettek, hogy az egyik fia meg fogja gyilkolni. Ennek eredményeképp legyilkoltatta az összes terhes feleségét, azonban az utolsót, Tryphine-t figyelmeztették a borzalomra. A nő elmenekült, de Conomor megtalálta őt, és lefejeztettette. A második férfi egy 15. században élt nemesember volt, aki emellett sorozatgyilkosként tevékenykedett. Gilles de Rais gyerekeket gyilkolt meg, akinek a kékszakáll becenevet adták, mivel a lova kéknek tetszett a nappali világosságban.

Jancsi és Juliska

Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri. A történet a Nagy Éhínség idején játszódik 1315-ben. Rengeteg ember éhezett ebben az időszakban, nem volt ritka a kannibalizmus és egyéb kegyetlenségek. A helyzet annyira rémes volt, hogy pár család elhagyta a gyerekeit, hogy oldják meg maguk az élelmezésüket valahogy.
A mézeskalácsházas rész egy nagyon híres cukrász történetéből ered, akit Katharina Schraderinnek hívtak. A nő az 1600-as években vált legendássá a mézeskalácsairól, amit mindenki meg akart szerezni. Egy férfi cukrász annyira elképesztően meg akarta szerezni a receptet, hogy elterjesztette a nőről, hogy boszorkány. A nőt emiatt elkergették a városból. Még egy borzalmas adaléka a történetnek, hogy a szomszédok visszahozták őt, és elégették az egyik sütőjében.

Hamupipőke

A Hamupipőke eredeti történetében nincs semmi boldog végkifejlet. A történet középpontjában egy rabszolgalány áll az ókori Görögországban. A történet i.e. 500-ban esett meg egy Rhodopis nevű, csodálatos szép fiatal, görög lánnyal . Fiatal korában elvitték otthonából és rabszolgaságra kényszerítették. Rhodopis csodásan szép volt, így rengeteg férfi kinézte magának. A lányt épp ezért drága ajándékokkal árasztották el, az egyik egy pár aranycipő volt. Azonban a fáraó meglátta a különös cipellőt és a lányt, és magának akarta. A lány ugyan nem volt nemes, ennek ellenére elvette feleségül. A házasság azonban csak annyit jelentett, hogy a fáraó szexrabszolgájának kellett lennie további életében.

A szépség és a szörnyeteg

1537-ben egy fiatal tízéves fiút, Gonsalvust elvittek spanyolországi otthonából Franciaországba. Ott kellett szórakoztatnia a francia királyt, mivel a fiúnak vérfarkas szindrómája volt, amely miatt egész testén szőr nőtt. A király odáig volt a kis szörnyetegért. Kitaníttatta, és nemesként nevelte, de amikor a király meghalt, a felesége rátalált. A férfi külseje ellenére a nő szerelmes lett belé. Közösen hét gyermekük lett, mindannyiuk hasonló problémával született, és negyven évig éltek együtt.

(The Wolfman)

Aranyhaj

A főként Aranyhajként ismert Rapunzel, a harmadik században élt. Túlzottan kontrolláló apja gazdag kereskedő volt, aki folyamatosan külföldre utazott. Egyetlen férfit sem talált méltónak a lányához. Emiatt a toronyba zárta lányát, amikor elutazott. A lány a keresztény vallás felé fordult, hogy átsegítse a magányán. Az imái olyan hangosak voltak, hogy az egész városban hallották. A keresztény imák azonban felbőszítették a népet, ezért a lánynak fel kellett adnia a vallását, majd a konzul azt követelte az apától, hogy adja fel vagyonát vagy fejeztesse le a lányát, ha nem hagyja el a kereszténységet. A lány visszautasította a kérést, az apa így inkább lefejeztette. Azonban az apát végül egy kósza villám ölte meg. A lányt végül Szentté avatták. Szent Barbara-ként találhatjátok meg.

Hófehérke és a hét törpe

Az eset 16. században Bavariában történt. Egy fiatal gazdag nő áll a sztori középpontjában, pontosabban Margarete von Waldelk, akinek bátyja apró gyerekeket vett fel, hogy a szénbányájában dolgoztassa őket. A borzalmas körülmények miatt a gyerekek irtózatosan eldeformálódtak, épp ezért a helyiek törpéknek hívták őket. Ha ez még nem lenne elég, Margarete csodálatosan szép nő volt. A mostohája épp ezért gyűlölte, és nem akarta a közelében látni, ezért elküldte Brüsszelbe, hogy megszabaduljon tőle. Ott aztán Margarete viszonyba keveredett II. Fülöp spanyol herceggel, annak ellenére, hogy a spanyol király nem értett egyet a friggyel. Épp ezért megszervezte, hogy öljék meg a nőt, akit hamarosan megmérgeztek.

(LearningMind.Com)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »