Miért tűnik el több száz ember nemzeti parkokból?

Szerkesztette:Agent

Ezernyi megoldatlan ügy sorakozik a rendőrség asztalán olyan emberekről, akik Nemzeti Parkokból és erdőkből tűntek el az Egyesült Államokban. Egy David Paulides nevű nyugdíjazott rendőr és magánnyomozó négy könyvet is publikált a témával kapcsolatban. 

Minden évben több száz ember tűnik el a Nemzeti Parkokból. Ugyan rengeteget esetet megoldanak, de sok megoldatlan marad. Vannak ügyek, amelyben idegenek rabolnak gyermekeket, esetleg elidegenedett szülők is el szokták vinni saját gyerekeiket, de vannak olyan esetek is, amelyek még ennél is félelmetesebbek. 
A legegyszerűbb a távoli Nemzeti Parkokban és erdőkben eltűnni örökre úgy, hogy senki se találjon ránk. Vannak olyan esetek is, amelyekben az emberek egyszerűen letérnek a túraösvényről és sohasem találnak vissza. Európában az ilyen ügyek sokkal kisebb valószínűségben fordulnak elő, hiszen a lakott területek viszonylagosan közel helyezkednek el egymáshoz. 


A nyugalmazott rendőr 52 ember esetét vette górcső alá, amelyek viszonylag hasonlatosak egymáshoz. A legtöbb esetet a Sziklás hegységben, Colorado, Michigan, Georgia és Arkansas államban dokumentált, de voltak eltűnések Kanadában és Európában is. A legérdekesebb, hogy sok esetben profi túrázók tűnnek el, akiknél még vadászfegyverek, sőt kinti felszerelések is vannak. 
A megtalált holttesteknek sokszor hiányzik a zoknija és a cipője, akkor is, hogyha hideg évszakban tűnnek el. A legtöbb áldozat férfi. De mi is okozhatja az eltűnéseket? Paulides könyveiben felsorolt néhány lehetséges okot. Szerinte nem sorozatgyilkosokról van szó és nagyon minimális eset magyarázható meg öngyilkossággal vagy véletlen fulladással. Sokan úgy gondolják, hogy akár Nagyláb is elrabolhatja ezeket az embereket, esetleg kint élő vademberek vagy földönkívüli lények.
Az ügyek azonban nem megoldottak. Rengetegen próbálják felfejteni a hátterét ezeknek a felkavaró eltűnéseknek, de eddig nem találtak megfelelő magyarázatot.

forrás: GhostTheory
(Szaszkó Gabriella ,Bizzarium)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »