Nincs magyarázat az eltűnt hajóra

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Nincs magyarázat az eltűnt hajóra

A Mary Celeste 1872. november 4-én indult útjára, hogy alkoholt szállítson Amerikából Olaszországba. Benjamin Spooner Briggs feleségével, lányával, valamint a hajó nyolc fős legénységével utazott.

 A kapitány 21 napon keresztül naplót vezetett, bejegyzései egyre rövidültek, de nem árulkodtak semmi furcsaságról. December elején egy arra járó vitorlás hajó bukkant rá a céltalanul sodródó, üres hajóra.

A tárgyakon látszott, hogy használták őket:

félig terítve volt az asztal a reggelihez, a kapitány harmóniumán pedig egy kinyitott kotta hevert. Sosem derült ki, mi történt a hajón utazó emberekkel.

Egyesek szerint kalóz támadás áldozata lett, ám sok tényező ezt megcáfolja. Miért nem vittek el semmit? Sőt a kalózokra jellemző fosztogatás során, az a tény, hogy az ételhez és italhoz sem nyúltak szinte képtelenség.

Mások szerint jól megrendezett gyilkosság volt, ám ezt senki nem tudta a mai napig bebizonyítani. Ki kell, hogy mondjuk…ez örök rejtély marad!

(femina)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »