Olivér a CSIMPÁNZEMBER

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes események tárháza

Rejtély

Csatlakozz feliratkozóink közé!

Olivér a CSIMPÁNZEMBER

Létezett egy csimpánz, mely világhírű lett, és ennek ellenére csak nagyon kevesen tudnak arról, hogy pontosan miért, és mitől is volt annyira különleges.

Olivér hátborzongató dolgokra volt képes. A csimpánzoktól eltérően 47 kromoszómája volt… És nem ez volt az egyetlen furcsaság.

Létezett egy csimpánz, mely világhírű lett, és ennek ellenére csak nagyon kevesen tudnak arról, hogy pontosan miért, és mitől is volt annyira különleges.

Ő VOLT AZ ELSŐ, ÉS AZÓTA IS EGYETLEN IGAZI CSIMPÁNZEMBER: VAGYIS FÉLIG EMBER, FÉLIG PEDIG CSIMPÁNZ.

Olivér ugyanis hátborzongató dolgokra volt képes, melyre még ma sem tud teljes mértékben magyarázatot adni a tudomány.

Olivér sokkal többet járt két lábon, mint négy lábon, ezzel is kiemelkedve a társai közül.

Valamikor a hatvanas években került az USA-ban, egészen fiatalon és cirkuszi majomként “dolgozott”, ahol “humanzee” -ként, vagyis ember-csimpánz hibridként reklámozták éppen csimpánztól szokatlan járása miatt.

Erdetileg Frank és Jane Berger fogta be Olivért Kongóban. Már akkor tudni lehetett, hogy nagyon különleges, és minden majomtól eltér, amit eddig láttak.

Emberi arcberendezése volt, és felegyenesedbe járt leggyakrabban.

Később be is robbant a köztudatba, és a tudósok elkezdték őt vizsgálni, kutatni ezen furcsa testi és személyiségi jegyek okát.

A Los Angeles Times arról írt, hogy a különleges csimpánz egy eddig nem ismert alfaj egyede, vagy az ember és majom közötti hiányzó láncszem lehet.

A Berger-család arról számolt be, hogy Olivér érdekes jeleit mutatta az emberi szocializálódásnak is. Vonzalmat kezdett el táplálni a lányok iránt, ezért el is vonultak a közeléből egy idő után.

Egy kutatás kimutatta állítólag, hogy 47 kromoszómája van.

Ez azért fontos, mert míg az embernek 46 ilyen van, addig egy csimpánznak 48, és egy lehetséges hibrid pontosan 47 kromoszómával bírna.

2012. JÚNIUS 2-ÁN ALVÁS KÖZBEN ÉRTE A HALÁL, KEDVENC FÜGGŐÁGYÁBAN EGY ÁLLATPARK MENHELYÉN.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »