Öt ijesztő egyetemi legenda.

Szerkesztette:Agent

Hallottál már történeteket kísértetjárta egyetemekről vagy hátborzongató könyvtárakról, vagy alatta lévő börtönökről? Hiszel Bloody Mary vagy a Fej nélküli lovas legendájában? Mi van a furcsa eltűnésekkel és öngyilkosságokkal az egyetemeken? A felsoroltak lehet hogy csupán egyetemi városi legendák ezt mindenki döntse el maga.

Minden egyetemen vannak mesék ,hagyományok, városi legendák és a szellemtörténetek. A Halloween közeledtével összeszedtük a legnépszerűbb legendákat az egyetemeken mesélt igaz, vagy vélt legendákból. Jó olvasást hozzá.

  1. A halloweeni mészárlás

A halloweeni mészárlás minden idők egyik leghíresebb egyetemi mítosza. Nem tudni biztosan, hogy valójában hol és mikor kezdődött, de eltejedt a legtöbb amerikai egyetemen. Évtizedek óta pánikot és félelmet vált ki több ezer hallgatóból (és néhány professzorból is) . A legenda szerint egy népszerű látnok megjósolta, hogy egy halloweeni éjszakán egy álarcos férfi (bizonyos változatokban Little Bo Peep-nek öltözve) belép egy egyetem campusára, amely „M” vagy „W” betűvel kezdődik. ‘és egy tó / tó / folyó, vasúti pálya vagy temető közelében található. Ezután mindenkit meggyilkol. Ez a történet már hosszú évek óta kering, de mészárlás még nem történt. A hallgatók azonban a mai napig tartanak tőle, különösen az olyan főiskolákon, mint a Michigani Egyetem, a Michigani Állami Egyetem, a Minnesotai Egyetem és a Wisconsini Egyetem.

  1. A halott szobatárs

Egy másik komor főiskolai legenda, amely sok kollégiumi szobában ismétlődik, a holt szobatársról szól. Senki sem tudja, hogy hol kezdődött, vagy van-e valamilyen valós alapja a eseményeknek, de a pletykák szerint ha egy hallgató szobatársa az egyetemen véletlenül, betegségben vagy öngyilkosságban meghal, akkor hátramaradt szobatársa csak ötösöket fog szerezni az év végéig. Ez természetesen teljes kitaláció. -Az ilyen sokkot elszenvedő diákokra lehet jobban odafigyelnek, de biztosan nem kapnak automatikusan kiváló osztályzatokat. (ne kezdjetek el sötét terveket szövögetni!) Az egyik amerikai főiskola, ahol ez a legenda különösen népszerű, az Illinoisi Egyetem,

  1. Az élő szobrok

A világ számos egyetemén valamilyen szobor vagy emlékmű áll a főépület előtt. Lehet, hogy az alapító szobra, jótevő, vagy valamely állat, vagy egy elvont szimbólum. Népszerű mítosz az, hogy éjszaka ezek a szobrok életre kelnek és mozognak az egyetemen. A legenda intézményenként változó, de a minta ugyanaz. Néhány főiskolán még állatokat vagy különféle fantasztikus lényeket ábrázoló szobrok is találhatók. A Cincinnati Egyetemnek például McMicken Hallja előtt kőoroszlánok vannak. Néhány hallgató úgy hiszi, több éjszaka is morgást hallott. A legenda egyes változatai szerint a szobrok csak akkor mozognak, ha szűz vagy csaló megy el mellettük. Mások még tovább mennek, és leírják a festményeket és más életre kelő tárgyakat is. Például a Michigani Állami Egyetem hallgatói azt állítják, hogy Mary Mayo portréja mozgatja a szemét, és végigkövet a tekintete ha átmész a szobán.

  1. Titkos alagutak az egyetem alatt

A világ számos egyetemének vélhetően titkos alagutai vannak campusai alatt. Az évek során a diákok különféle történeteket meséltek a rejtett utakról, amelyek a börtönökbe, rituális helyiségekbe stb. Vezetnek. Ez a legenda ismét különösen népszerű az Egyesült Államokban. A Michigani Állami Egyetem hallgatói úgy vélik, hogy hátborzongató tömlöcök vannak az egyetem alatt. Ez részben igaz, mert a campus alatt alagutak futnak, de valójában gőzalagutak, amelyeket az egyetemi közművek elhelyezésére építettek. Semmiféle börtönt nem találtak. Ugyanennek a meggyőződésnek egy másik változata létezik az Illinois-i Egyetemen, az Urbana-Champaignban, ahol néhány hallgató úgy véli, hogy az idegen nyelvű épület alatt van egy titkos szoba, és hogy szuperszámítógépet tart, amely a kormány tulajdonában van. Azt is állítják, hogy a Quad épületei alatt titkos alagutak vannak, amelyek eredete és célja nem ismert.

  1. Kísértetjárta egyetemek

Vitathatatlanul a legnépszerűbb egyetemi városi legendák a kísértetjárta egyetemekről szólnak. A világ szinte minden 100 évnél idősebb egyetemének megvan a maga szelleme. Míg néhány hallgató büszkén dicsekszik ezzel és mindenféle félelmetes történetet mesél a kísérteties találkozásokról, vannak, akik valóban félnek. Annak ellenére, hogy a különböző főiskoláknak különböző legendái vannak a szellemekről, a fő minták nagyon hasonlóak.

Valószínűleg eredetileg Washington Irving fejnélküli lovas ihlette, a fej nélküli vagy test nélküli kísértetekről szóló legendák a legnépszerűbbek a kísértetjárta történetekben.

(Topuniversities )

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »