Régi legendákból ismert szörnyek és természetfeletti lények nyomában

Szerkesztette:Agent

Évszázadokon keresztül az emberek hitték, hogy léteznek természetfeletti lények. Akkoriban nem csak a gyerekeknek szánt tanmesékben jelentek meg a rémek. Ismerd meg, a ma már csupán fikciónak vélt teremtmények történetét.

Egy portugál művész, Bruno Santos összegyűjtött pár régi legendában fellelhető lényt, és megrajzolta őket. Lesz itt 400 éves alakváltó pók, kannibál indián rém, gyermekgyilkos szellem… Nézd meg őket, és örülj, hogy gyerekként neked csak a mumustól kellett félned.

Bubak 

A lengyel és cseh folklórban jelenik meg. Félelmetes külsejű madárijesztő, aki képes utánozni egy csecsemő sírását, így csalogatva magához áldozatait. Nem válogat, felnőtt és gyermek egyaránt áldozatául eshet. Ruháját a megölt emberek lelkéből szövi telihold idején. A leggyakrabban vízpart közelében vadászik.

Bubak“FORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM “

La Cegua  

Ennek a nicaraguai rémnek bizony komoly célja van/volt. A laza erkölcsöt, a részeges és hűtlen viselkedést hivatott megbüntetni. Éjszakánként gyönyörű nő képében csábította el a részeges, kicsapongó férfiakat, akik, mikor meglátták igazi arcát – egy ló koponyát – már nem menekülhettek. Ám a Cegua nem ölt: olyan szavakat suttogott a szerencsétlenül járt férfi fülébe, melytől azonnal megőrült.

Ami ebben a legendában igazán érdekes, hogy nem egy ilyen szörny vadászott. Sok Cegua lesett áldozatra éjjelenként, sőt, akár össze is fogtak egymással. Egyes források szerint azok a nők változtak át ilyen rémmé, akik a férfiak iránt mélységes gyűlöletet éreztek haláluk pillanatában.

La Cegua“FORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM “

Wendigo

Az észak-amerikai és kanadai indiánok egyik réme. Ez a félelmetes, embereket gyilkoló kannibál lény, az önzőség és a telhetetlenség mintája. Egyes legenda szerint a Wendigo régen ember volt, de gyarlóságai – kapzsisága vagy kannibalizmusa – miatt arra kárhoztatott, hogy örökké éhes legyen, és sose lakjon jól, akárhány embert is kebelez be. Basil Johnston, aki 11 könyvön át mutatja be az indiánok legendáit, így ír róla:

A Weendigo betegesen sovány volt, szikkadt bőre szorosan tapadt a csontjaira. Az arcszíne a halál hamuszürkéje, és a szemei mélyen lapultak üregeikben. A Weendigo úgy festett, mint egy csontváz, ami épp most kelt ki a sírból. Az ajkai cafatosak és véresek. (…) A Weendigo a hús rothadásából kelő megtestesült tisztátalanság és nyomorúság.  

WendigoFORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM

La Llorona

A mexikói legenda szerint, élt egyszer egy gyönyörű, de szegény nő, aki beleszeretett egy gazdag spanyol úrba. Több gyereke is született tőle, de ez nem volt elég a férfinek, és később elhagyta a nőt. Az asszony fájdalmában vízbe ölte gyermekeit, majd magával is végzett. A „síró nő” szelleme éjszakánként visszatér a folyópartra, és hangosan siratja gyermekeit. Úgy tartják, ha éjjel meglát egy gyereket, azt elkapja, és sajátjaihoz hasonlóan a vízbe folytja.

La Llorona“FORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM “
“FORRÁS: ALEXCF.COM “
A mitikus lények léteztek – Vérfarkasok és vámpírok

Egy régóta elhagyatottan álló, egykor Thomas Theodore Merrylin tulajdonában lévő kastély bontásakor furcsa dologra bukkantak. Az alagsorban több ezer apró fadobozt találtak. Kinyitva pedig a munkások furcsa, mitikus teremtményekre leltek. Nézd meg őket Te is!

 

 Rokurokubi    

Ez a japán szellem mesékben megjelenő teremtmény nappal épp olyan, mint egy átlagos nő, éjjel azonban a nyaka megnyúlik, és emberek vérét szívja, ritkán meg is eszi őket.

Rokurokubi“FORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM “

Jorōgumo

A japán folklór szerint ez egy mágikus, legalább 400 éves óriáspók, amely képes alakot váltani. Gyönyörű nőként csábít el fiatal és jóképű férfiakat, hogy méreggel megbénítsa, majd megegye őket.

Jorōgumo“FORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM “

Manananggal

Ez a vámpírszerű mitikus lény a Fülöp-szigetek legendáiban jelenik meg. Egy borzalmasan ijesztő, női felsőtest torzó, amelynek hatalmas denevér szárnyai vannak, és éjszaka emberekre vadászik.

ManananggalFORRÁS: DARKCORNERBOOKS.COM
(Life)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »