Reinkarnáció – Létezik vagy sem?

Szerkesztette:Annamaria

A reinkarnáció fogalma

Filozófiai vagy vallási fogalom, melynek fő tanítása, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vándorol, azaz újjászületik, mint másik élőlény.
A testi élet révén az élőlény egy alacsonyabb ént fejleszt ki a magasabb én másaként. (Ezt nevezzük személyiségnek.) A reinkarnáció során az élőlény individuuma (magasabb énje) reinkarnálódik és nem a személyisége, mert az minden halál után feloldódik a világban és elveszti létét. A lelki és szellemi élményeket az individuum magába építi minden halál és újjászületés közötti időben és ezáltal fejlődik.
Az újjászületések sorozata (szanszára) mindaddig folytatódik, amíg az adott lélek meg nem szabadul az összes karmájától és el nem éri a tökéletességet, azaz a nirvana állapotát.

Gyerekek, akik előző életükről mesélnek

Konkrét történetek támasztják alá, hogy a lélekvándorlás egy létező dolog is lehet. Ezek közül gyűjtöttem össze néhányat, amikor gyerekek mesélnek – vélhetően – előző életükből.
Dr. Jim B. Tucker gyermekpszichológus és a Virginia Orvostudományi Egyetem pszichiátriai és neuro-viselkedési tudományok professzora eddig több mint 2500 esetet vizsgált, melyekben gyermekek emlékeztek az előző életükre.

A kutatások szerint a gyermekek 2-3 éves korukban kezdhetik felszínre hozni a korábbi életük emlékeit és ez általában 7 éves korig tarthat. Utána állítólag már csak mély hipnózis alatt lehet ezeket az emlékeket felidéztetni a tudatalattiból.
Azoknak, akin ilyen beavatkozást nem végeznek marad, a sokunk számára ismerős “deja vu” érzés, melyet szintén összefüggésbe lehet hozni az előző életek emlékeivel.
Nézzük tehát a bizonyítékokat:

James Leininger – James Huston

James 2 éves volt, amikor egyik napról a másikra szörnyű rémálmok kezdték gyötörni. Minden alkalommal egy repülőgépről álmodott, ami kigyulladt és vízbe csapódott.
Elmesélte a szüleinek, hogy régen James Huston volt a neve, pilóta volt egy Corsair nevű repülépen, ami egy hajóról szállt fel és a japánok lelőtték.

Édesanyja nyomozásba kezdett, de nem azért, hogy alátámassza a történetet, hanem pont az ellenkezőjét akarta elérni. Azonban kiderült, hogy a kisfiú álmait, amikről mesélt és amiket napközben szerepjátékkal felidézett történelmi tények támasztják alá.

A II. világháborúban ugyanis valóban volt egy repülőgép-hordozó hajó, amiről valóban felszállt egy Corsair nevű repülőgép James Huston nevű pilótájával. Gépét a tenger felett lőtték le.

Ryan Hammond – Marty Martin

A 4 éves Ryan-t is rémálmok kínozták. Nyugtalanul aludt és sokszor sikoltva riadt fel. Ilyenkor a kezeit a mellkasához szorította és azt mesélte, hogy Hollywoodban felrobbant a szíve.
Ez így ment egy évig, majd 5 évesen Ryan a következőt mondta Édesanyjának:

“Valamit el kell mondanom neked. Én valaki más voltam.”

Többek közt arról mesélt, hogy fellépett a Broadway színpadán, és együtt dolgozott Rita Hayworth-tal. Mivel ezek a történetek annyira részletesek voltak és mivel még egy kivételes fantáziájú gyerek sem tud kitalálni ilyet, Ryan édesanyja elment a könyvtárba és kikölcsönzött néhány hollywoodi filmekről szóló könyvet.
Az egyikben Ryan meglátott egy fényképet, rámutatott Marty Martynra és ezt mondta:

“Ez vagyok én”

Ryan később pontos leírást adott a házról, ahol az egykori színész élt és több életével kapcsolatos információt is teljes részletességgel mesélt el.
Marty Martyn egyébként szívrohamban halt meg.

Cameron Macauley

Cameron 2 éves korában kezdett arról beszélni, hogy ő Barra szigetéről származik, ahol fehér falú házak vannak és egy tengerpart, ahol repülőgépek szállnak fel és le.
Konkrét részleteket mesélt egykori életéről, fekete-fehér kutyájáról és akkori édesapjáról, Shane Robertsonról, aki gázolásos balesetben elhunyt. Nem telt el úgy nap, hogy Cameron ne hozta volna szóba ezeket az emlékeket.
Édesanyja ezért úgy döntött, hogy megkeresi a házat, amit a fia álandóan emleget.
A sziget és a ház is úgy néz ki, ahogy a kisfiú leírta.

A ritka történetről egy dokumentumfilm is készült, amiben felkutatták a gyakran emlegetett Robertson család egyetlen élő tagját is, Gillie Robertsont, aki már idős és állítólag Cameron lánytestvére. A filmben előkerül egy régi fotóalbum is, amiben a kisgyereket is láthatjuk előző életében foltos kutyájával együtt

Nem alátámasztott történetek szülőktől

“A fiam 2 és 6 éves kora között folyton elmesélte ugyanazt a történetet arról, hogy hogyan választott ki anyukájának. Olyasmiket mondott, hogy egy öltönyös emberrel választották ki az anyukáját, aki majd segíteni fogja az életfeladata teljesítésében. Pedig mi aztán sosem beszélgettünk spiritualitásról és nem is vallásos közegben neveltük. Ahogy leírta, az egész olyan volt, mint amikor az ember az üzletben válogat. Egy fényes teremben felsorakozott egy csomó ember, mintha babák lennének és ő kiválasztott engem. Az öltönyös fickó megkérdezte, hogy biztos-e a döntésében, mire ő azt felelte igen és utána megszületett.”

“Mielőtt ideszülettem volna, volt egy nővérem, igaz? Ő és a másik anyukám már nagyon öregek. Ők megúszták, amikor kigyulladt az autó, de én nem, az biztos.”
“5 vagy 6 éves volt, amikor ezt mondta. Derült égből villámcsapás volt.

Kislány koromban egyszer teljesen kikeltem magamból, amikor megpillantottam egy srácot a közértben. Ez elég szokatlan volt tőlem, mert általában csendes és jó magaviseletű voltam. Azelőtt még sosem kellett kivezetni sehonnan rosszalkodás miatt, de ezúttal el kellett hagynunk az üzletet.
Amikor az autóhoz értünk és az anyukám megkérdezte, hogy mi ütött belém, elmeséltem neki, hogy ez a srác volt az, aki elvett engem az első anyukámtól, elrejtett a padlója alá és ott kellett aludnom jó sokáig, amíg fel nem ébredtem az új anyukámnál. Hazafelé menet pedig nem voltam hajlandó az autóülésen ülni, hanem a műszerfal alá bújtam, hogy még egyszer el ne tudjon vinni. Anyukám teljesen kiakadt az egészen, hiszen ő valóban a biológiai anyám, így nyilvánvalóan ő az “első” anyukám is…

“A nővérem abban az évben született, amikor az apám anyukája meghalt. Apukám szerint, amikor a nővérem elég nagy volt már ahhoz, hogy tudjon pár szót mondani, azt mondta: “
“Én vagyok az anyád”.

Forrás: Google, http://napielemozsia.hu, nlc, life.hu


Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent H

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »