Rejtélyes élőlény az állatvilágból ( Fenyő-búcsúlepke)

Szerkesztette:Roland

Rejtélyes élőlény az állatvilágból

Rejtélyes élőlény az állatvilágból ( Fenyő-búcsúlepke)

Nem kell ismét leírnunk, hogy a természetben mennyi rejtély is fordul elő. Mennyi még mai napig megfejtetlen titok övezi.

Sok ember a hernyó szó hallatán elképzel egy képet a fejében, ami…hát nem igazán szép…. Ha azt mondjuk, hogy hernyó, sok ember csak annyit mond: fúj….

Nos igen a hernyók a természet egy látványos csodája, hisz a csúnyácska hernyóból, nem sokkal később egy gyönyörű lepke fejlődik. Ők mutatják meg igazán, milyen átalakuláson is mehetünk át és hogy soha ne add fel,….egy nap minden jobb lesz.

Mégis akadnak dolgok amik a tudósoknak is fejtörést okoz.
Itt van például a ,,fenyő-búcsúlepke” hernyója.  Itt mondhatnánk, hogy hagyunk egy kis időt kigondolni ki szerint mi a rejtélyes ebben a kis élőlényben, de lehetséges hogy nem lenne olvasó aki kitalálná.

Mai napig nincs pontos és 100%-os magyarázat, hogy a kis hernyók, hogyan tudják mértani pontossággal egymást követni vándorlás közben. Hogyan és melyikük kezdi meg a sort és hogyan veszi rá a többieket hogy kövessék.

Egy viccesnek tűnő kísérletet is csináltak velük nemrégiben.
Másfél méternyi átmérőjű váza peremén meneteltették őket körbe és körbe. Az adatok megdöbbentőek voltak. A hernyók, szinte szünet nélkül 7 napon át követték egymást körbe és körbe.
Nem kevesebbszer mint 335-ször megkerülve azt.

Vannak feltevések ám bizonyítva a mai napig nincs.
Elképzelhető azonban, hogy erre nem kell sokat várni.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »