Egy látványos anyagot találtak kis bolygónkon. Mai napig vitatják mi is volt az pontosan.

Szerkesztette:Roland

Néhány újságíró megpróbálta kideríteni, milyen anyag lehetett, ,,A látványos anyag”. A La Nazione című lap munkatársa, Giorgio Batini egy 2003-as műsorban elmondta, aznap több száz telefonhívást kapott a szerkesztőség. Egy hirtelen ötlettől vezérelve autóba ült, s kiment a város határában lévő erdőbe, amelyet szintén fehér pihe borított. Begyűjtött egy adagot, légmentesen lezárta, s elvitte a firenzei egyetem kémikusaihoz. Amikor odaért, rájött, hogy nem ő volt az egyetlen, aki így cselekedett.

A látványos anyag

A laborvezető, Giovanni Canneri spektrografikus elemzés alá vette az angyalhajnak nevezett anyagot, amely – mint kiderült – bórból, szilíciumból, kalciumból és magnéziumból állt, s nem volt radioaktív. Canneri szerint a rostszerű anyag nagymértékben ellenállt a feszülésnek, ám ha hőhatás érte, megfeketedett és elpárolgott, egyfajta átlátszó üledéket hagyva maga után, amely elolvadt. Az elemzés azonban nem volt elég meggyőző, ugyanis az anyag az analízis során teljesen megsemmisült.

tudós

A tudomány természetesen elutasítja azt a teóriát, hogy földönkívüliek látogatták volna meg a Földet. A vadászpilótából lett csillagász, James McGaha szerint – aki a délkelet-arizonai csillagvizsgálóban több mint 40 ezer órát töltött az ég fürkészésével. Az UFO-jelenség csak mítosz, a különös látvány, valamint a fehér, cérnametéltre emlékeztető anyag – az aranyhaj – vándorló pókoktól származik.

“Eleinte még úgy véltem, hogy”:

Egy felrobbant meteor lehet. Azonban jobban megvizsgálva az esetet, valószínűleg fiatal pókok által szőtt, igen vékony fonalú hálót hihettek akkoriban UFO-nak. A pókok ezeket a hálókat kvázi vitorla gyanánt használják, az égen összekapcsolódnak, a földről pedig egy misztikus foltnak tűnhetnek” – magyarázta McGaha.

A pókok a szél segítségével “utaznak”, az eddigi rekord szerint 4200 méter magasra emelkedett fel az egyik ilyen “pókfelhő”. A több szemtanú által is említett ezüstös hatás valószínűleg a napsugarak fényjátékának köszönhető, az aranyhaj pedig a felhőből szakadhatott le. Ezt az elméletet támasztja alá az a tény, hogy az északi féltekén erre az időszakra, szeptember-október környékére esik a pókok vándorlása.

pókháló

Vannak, akik vitatják e teóriát, mondván a pókháló szerves vegyület, nitrogénból, kalciumból, hidrogénből és oxigénből áll össze. Nem pedig a Canneri által megnevezett anyagokból. De látványos anyag az biztos. A magnézium és a kalcium meglehetősen gyakori elem az élő testekben, azonban a bór és a szilícium már kevésbé. Ma már kevés esély van rá, hogy kiderüljön, mi okozta a jelenséget. Nem számít, mit mondtak a kutatók, akik jelen voltak a stadionban vagy a többi városban, meg voltak győződve arról, hogy valamely idegen civilizáció nyomait látták az égen.

(mult-kor.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »