Egy rejtélyes halál, amire máig nincs magyarázat – ZIGMUND ADAMSKI

Szerkesztette:Roland

A rejtélyes halál.
Férfi holttestet találtak egy négy méter magas szénkupac tetején egy telephelyen. Testét égésnyomok borították, a halál oka szívroham volt, a ruházata különös módon zilált. Semmi nyomot nem találtak arra, hogy valaki fel vagy lemászott volna a halomról, a hatóságok szerint valami módon fentről kerülhetett a tetejére. A környékbeliek földönkívüli tevékenységről pletykálnak.

Zigmund Jan Adamski 1923-ban született Lengyelországban. Feleségét 1957-ben vette el, majd három évvel később a pár átköltözött az angliai Yorkshire melletti kis faluba, Tingleybe. A következő húsz évben csak egy átlagos házaspárként éltek, akik ismerőseik szerint kissé zárkózottak voltak, de mindenkivel kedvesen viselkedtek.

Tehát 1980. június 6. egy szokásos unalmas napnak indult, egy unalmas angliai kisvárosban, egy teljesen átlagos ember számára. Délután fél négykor Zigmund elindul egy rövid sétára a közeli kisboltba, hogy megvegye a hozzávalókat a másnapi ebédhez. Kilépett az ajtón és kedélyesen üdvözölte egyik szomszédját, mielőtt útnak indult. Ekkor látták utoljára élve.

Egy olyan embernél, mint amilyen Adamski volt, teljesen kizárható , hogy üzenet nélkül önszántából eltűnjön. A keresztlánya esküvőjét másnap tartották.  Öt nappal később bebizonyosodott, amit a családja már titkon sejtett. A férfi holttestét megtalálták egy harminc kilométerre lévő kisváros – Todmorden – tüzéptelepének udvarán.

A testet Trevor Parker fedezte fel, a telep tulajdonosának fia, egy közel négy méter magas szénhalom tetején délután három óra negyvenötkor. Parker a telepen volt reggel nyolctól tizenegyig, de állítása szerint nem látott semmi gyanúsat. A rendőrségi halottkém szívrohamot állapított meg a halál okaként és nem gondolta, hogy ez egy rejtélyes halál.

furcsa halál

 A kérdés viszont megválaszolatlan maradt, hogy Adamskit arccal lefelé találták meg, anélkül, hogy bármi nyoma lett volna annak, hogy bárki fel- vagy lemászott volna a kupacra. A ruháján lévő zennyeződések hiánya alapján szintén kizárható volt, hogy a saját lábán ment fel. Kizárásos alapon maradt a lehetőség hogy hogy fentről engedték le. 

De hogyan tehették volna meg egy napsütéses nyári délutánon anélkül, hogy akár egy tanú észrevett volna bármit?

Semmi sem utalt arra, hogy az elmúlt öt napot Adamski az utcán töltötte volna, és nem találták semmi nyomát, hogy meglátogatott volna egy kórházat. Ugyanakkor jóltáplált volt, a szívrohamot leszámítva kiváló kondícióban. A testén nem találták küzdelem nyomait. Ez valóban egy rejtélyes halál volt.

Ezen felül a férfinak hiányzott az inge, amit később sem találtak meg. Ugyanígy nem volt meg a tárcája és az órája. De találtak még pár érdekességet a helyszíni szemle során: akárki öltöztette is fel a férfit, nem végzett valami jó munkát.

A nadrágját és a cipőit olyan húzhatta vissza rá, aki nem igazán tudta mit csinál a cipők fel voltak cserélve. A kabátját szinték kifordítva adták rá. Valamint annak ellenére, hogy öt napja tűnt el csak egynapos borosta látszott az arcán. De a legkülönösebbek azok az égésnyomok voltak, amiket a nyakán és a vállán találtak és valamilyen géllel próbáltak kezelni, amit később sem tudtak azonosítani.

A holttestet aznap este kilenckor elszállították a Hebden bridgei Royal Halifax kórházba boncolásra.

A halottszemle szerint a halál a megtalálása napján következett be délelőtt tizenegy és délután egy között, az égési sebek viszont két nappal korábban. A halál pontos oka kérdéses volt, hosszas mérlegelés után a halottkém – James Turnbull – a szívrohamot jelölte meg.

Pár hónappal később tehenek eltűnését jelentették a helyi rendőrségen. Alan Godfrey rendőr a helyszínre tartott éppen, mikor észrevett egy az út mellett álló buszt. Ahogy közelebb ért világossá vált számára hogy egy az objektum nem az, aminek elsőre gondolta. 

A szerkezet másfél méterre a talaj fölött lebegett. A rendőr több kísérletet tett, hogy jelentse a központnak, de a rádió hibája miatt egyszer sem sikerült létrehozni a kapcsolatot. Ekkor elhatározta, hogy lerajzolja az objektumot.

Fél óra múlva tért magához a járőrkocsiban, nem messze a helyszíntől. A cipői ki voltak fűzve és a nyomokból látszott, hogy valószínűleg akarata ellenére vonszolták végig az úton. Visszahajtott a helyszínre, de már nem találta ott az objektumot.

Később üzenetet kapott, hogy a marhapásztor, aki jelentette a tehén eltűnését megtalálta az állatot egy lelakatolt kapu mögötti területen. A helyszínen világossá vált a nedves talajon lévő nyomok hiányából, hogy az állat nem a saját lábán ment oda. Egy héttel később az eset kitudódott, a média ráugrott, ez pedig Godfrey karrierjének végét jelentette.
(bizzarium.com, femina.hu, hir.ma)

Olvasd el ezt is!: —-> Lengyelországi rejtélyes kóbor eb.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »