Rejtélyes háromszögek a világ körül.

Szerkesztette:Agent

1.  A Babonahegység

A hegység az USA Arizona államában, Phoenixtől keletre terül el. A legenda úgy szól, hogy valamikor a 19. században egy Jacob Waltz nevű szerencsevadász aranybányát fedezett fel itt. A helyet később az Eltűnt Holland Aranybányájának nevezték el (Waltz ugyan német volt vagy osztrák, de a névadók így is majdnem beletrafáltak). A bánya hollétét Waltz a haláláig titkolta, míg élete utolsó pillanatában el nem árulta egyetlen embernek – de az is lehet, hogy nem árulta el, ez attól függ, a legenda melyik változatát szeretjük. Végül is tökmindegy, mert a bányát soha nem találták meg. Mindenki meghalt, aki megpróbálta felkutatni, amire viszont apacs legendák adnak magyarázatot. Ezek szerint a Babona-hegységben azért nem jó mászkálni, mert szellemek őrzik. Ők a Tuar-Tumok (Kicsi Emberek), akik nagyon rühellik, ha valaki a lakóhelyükön matat, és tesznek is ellene. Itt aztán keveredik az apacsok és a telepesek hitvilága, mert az indián szellemek mellett állítólag az itt elhunyt szerencsevadászok kísértetei is itt portyáznak a hegységben. Egyes indián legendák szerint a Pokol kapuja is itt van valahol.

2. A Dél-Atlanti Anomália (DAA)

Ez az a hely, ahol a Földet védő elektromágneses burok, a Van Allen-övezet a legalacsonyabban van, rálóg bolygónkra. Ez egy elmosódott, ovális csík nagyjából Dél-Amerika középső részén, és arról nevezetes, hogy a műholdak és egyéb űrobjektumok rendszerei összezavarodnak, gyakran le is állnak. A Hubble űrteleszkóp többször meghibásodott már ebben a térségben, és a Nemzetközi Űrállomás lakói sem végeznek űrsétát, amikor ideérnek (ez naponta ötször következik be).

3. Az Andzsikunitó

Egy egész falunyi ember eltűnt az alaszkai tó mellett állítólag, amire nincsen magyarázat. A legenda egy Joe Labelle nevű prémvadásztól származik, aki 1930 novemberében betért az általa jól ismert faluba, ahol több száz inuit helyett csak a hűlt helyüket találta. Minden érintetlen volt, a lakosok az ételt és a fegyverekeiket is hátrahagyták, ők maguk pedig eltűntek. A falutól pár száz méterre megtaláták 7 kutya tetemét, amelyek éhenpusztultak, pedig a faluban elöl volt az étel. Egyes változatok szerint az eltűnés idején furcsa fények voltak láthatók a tó fölött. A vizsgálat nem vezetett eredményre.

4. Az Ördög-tenger

Ez a hely pont olyan, mint a Bermuda-háromszög, csak nem az Atlanti-, hanem a Csendes-óceánon található, Japántól nem messze. Számos megmagyarázhatatlan eset történt, mégneses anomáliáktól furcsa fényeken át titokzatos eltűnésekig. A helyet a japán halászati hatóságok is veszélyesnek tartják.

Egy történet szerint a japán hatóságok kiküldtek egy kutatóhajót, nézzen körül a gyanús helyes. Természetesen mind a hajó, mind 31 fős legénysége nyomtalanul eltűnt. Egy másik sztori szerint Kublai Kán Japán elleni hadjárata azért vallott kudarcot a 13. században, mert hajóhadának útja az Ördög-tengeren át vezetett.
Egyes elméletek szerint az Ördög-tengeren van egy másik dimenzió, esetleg az elsüllyedt Atlantisz kapuja. Kevesebb ambíció szorult abba a feltevésbe, hogy ezen a tájékon víz alatti vulkán működik, ez okozza a mágneses problémákat, és ez nyelte el a hajót is.

5. A Bigelowranch

A Utah államban található 480 holdas birtokon az ötvenes években számos furcsa jelenséget észleltek. Volt, aki repülő csészealjat látott, tenyészállatok rejtélyes sérüléseket szenvedtek, és persze a szokásos titokzatos fények nyugtalanították a helybelieket. Érdekes módon a leghátborzongatóbb rémtörténet eredete nem az ötvenes évek ködébe vész, hanem 1994-ben veszi kezdetét. Ekkor vették meg a Sherman-fivérek a birtokot, akik rögtön az első nap egy farkast láttak a mezőn. Közelebb mentek hozzá, és szelídnek bizonyult. Később azonban el akart ragadni egy borjút, ezért Terry Sherman rálőtt egy pisztollyal, aminek nem volt semmi eredménye. Erre vadászpuskával kezdett lőni a farkasra, szintén hasztalan, de az állat egy idő után megunta, és távozott. A fivérek követték a nyomát, de a csapás hirtelen megszakadt, mintha a farkas elrepült volna.

Ezzel nem volt vége a furcsa eseményeknek. A Sherman-fivérek többször láttak repülő csészealjakat és egyéb tárgyakat a birtok felett, amelyek állítólag elhamvasztottak három kutyát. A fivérek egy idő után elunták a dolgot, és 1996-ban eladták a birtokot a paranormális jelenségekkel is foglalkozó, egyébként szállodamágnás és űrhajóépítő Robert Bigelow-nak, aki azóta is a hely tulajdonosa. A Skinwalker Ranch című film ezeket az eseményeket dolgozza fel.

6. Point Pleasant

A nyugat-virginiai városka neve (Kellemes hely) ma már ironikusan cseng, hiszen lakói meglehetősen kellemetlen dolgokat éltek át. A legfurább közülük a Molyember feltűnése volt. A több mint két méter magas, három méteres szárnyakat maga után vonszoló, parázsló szemű lényt több mint százan látták 1966 novemberétől 1967 decemberéig. A Molyemberről könyvet írtak és film is készült róla Richard Gere főszereplésével (sőt szobra is van a városban), de azt nem tudni, ki vagy mi volt. Egyesek szerint földönkívüli, mások úgy vélik, mutáns, a szkeptikusok pedig azt mondják, valamilyen nagyobb madártól ijedhettek meg a polgárok. Az viszont tény, hogy a Silver-híd összeomlása után, amely 46 emberéletet követelt, a Molyember többet nem jelentkezett. Azóta sokan úgy vélik, a lény felbukkanása és a híd összeomlása között valamilyen összefüggés lehet.

7. A Michigan-háromszög

A Michigan-tó közepén található rejtélyes helyhez szintén megmagyarázhatatlan eltűnések kötődnek. Az egyik közülük Donner kapitány esete, akinek hajója 1937 április 28-án haladt át a háromszögön. A kapitány éjjel visszatért a kabinjába, hogy pihenjen. Később nem találták sem a kabinjában, sem a hajón, azóta sem tudni, mi történt vele. A 2501-es repülőjárat 1950 nyarán Chicago felé haladt, de a rossz idő miatt a Michigan-tó felé kerültek. A kapitány a tó fölött engedélyt kért, hogy ezer métert ereszkedhessen. Az engedélyt megtagadták, ezután megszűnt a kapcsolat a géppel, amely a háromszög fölött tartózkodott. A gép, amely jó állapotban volt, és tapasztalt pilóta vezette, minden bizonnyal lezuhant, de a vízből sem roncsdarabok, sem emberi maradványok nem kerültek elő.

8. San uis Valley

Ez a dél-coloradói vidék az ufóhívők mekkája, mert rengeteg azonosítatlan repülő tárgyat észleltek és észlelnek ma is. Az egyik helybeli lakos külön megfigyelőtornyot épített, ahonnan az elmúlt 15 évben több mint 50 ufót észleltek. Nem Judy Messoline egyéni agybajáról van szó, mert a repülő szerkezeteket rajta kívül többen is látják.

Még furábbak az állatcsonkolások ezen a környéken. 1967-ben egy reggelen az egyik gazda úgy talált rá Snippy nevű lovára, hogy hiányzott az agya és a hús a nyakáról. Azóta több ezer hasonló eset fordult elő. A csonkolás mindig műtéti pontosságú volt és nem maradnak vérnyomok, tehát nem valamely ragadozó állat garázdálkodásáról van szó. A nyomozások soha nem vezettek eredményre. Azt nehéz elképzelni, hogy az idegenek valamiért a colorádió

9. A Bennington-háromszög

A Vermont állambeli vidéken 1945-50 között zsinórban öt ember tűnt el megmagyarázhatatlanul. Egyetlen közös elem a történetben, hogy a hely ugyanaz volt. 1945-ben egy 75 éves vadász előre ment a csapatától, és többet nem került elő. Csak egy puskatöltény maradt utána. Egy évvel később egy 18 éves egyetemista kirándult erre, nyomtalanul eltűnt. Három évvel később egy háborús veterán tűnt el errefelé, méghozzá egy buszról úgy, hogy a csomagja az ülésen maradt. 1950-ben egy nyolcéves kisfiúnak veszett nyoma, utoljára a házuk udvarán látták. Az utolsó eset egy fiatal nőé, aki az unokatestvérével kirándult, de beleesett egy patakba, ezért visszafordult száraz ruháért. És eltűnt! – gondolhatná a tapasztalt olvasó, de nem egészen így van. Fél évvel később előkerült a holtteste egy olyan helyen, amit korábban alaposan átkutattak. A tetem olyan rossz állapotban volt, hogy a halál okát nem lehetett megállapítani. A jetitől kezdve őrült sorozatgyilkosig sok magyarázatféle született az esetekkel kapcsolatban, megnyugtató megoldás azonban máig nincs.

(Internet,Blikk)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »