Röhögő görcs járvány tört ki , aminek több 1000 ember áldozatául esett.

Szerkesztette:Roland

Korán sem nevezhető nevetséges az az 1962-ben kitört úgynevezett röhögő görcs járvány, ami Tanganyikán jelentkezett.

Igen, itt picit visszaugrunk az időben, hisz nem mai esetekről van szó, de ne feledkezzünk meg róla, hogy   az esetre a mai napig nincs magyarázat és bármikor bárhol újra megtörténhet.
Mint említettük 1962-ben történt, hogy egy mai Tanzániai területen, furcsa jelenség ütötte fel a fejét.

Aztán két évtizeddel később mégis megtalálta a kazit egy stockholmi kiállításon. Mint kiderült, a kazettát kb. 2500 kilométerrel odébb, a Fuerteventura nevű szigeten találta meg Mandy Barker, egy brit művész, aki a partra vetett műanyag szemeteket dokumentálja.

Akár milyen hihetetlennek is hangzik, de röhögő görcs pusztított a környéken.
Feljegyzések szerint 3 diák lány kezdett el eszeveszett nagy hahotázásba, amit aztán képtelenek voltak abba hagyni. A nevetések a semmiből jöttek, mintha csak valami megszállta volna őket.

Ezekkel a nevetésekkel szépen lassan más tünetek is jelentkeztek. A 3 lánynak már a könnye is folyt , de a nevetést egyik sem tudta abba hagyni.

A nevetés szinte futótűzként terjedt el az iskolában.
Órákkal később már 90, majd 160 ember lépett be a nevetést abba nem hagyók közé.

 

nevetés

Hihetetlen, de a ,,betegek” száma már több ezernél járt, mikor már a 15. iskolát is be kellett ideiglenesen zárni.  A ,,járvány” településről településre szedte szépen a tagjait.

Idővel az első iskolát, ahonnan a furcsa jelenség indult, kinyitották, ám nem sokkal később ismét bezárták.

Nem tudni halálos áldozatról, maximum kórházban ápolt betegről, a jelenség miatt.

Beszámolók szerint, ahogy jött úgy hirtelen távozott is aztán a jelenség és napjainkig sem itt sem máshol nem ütötte fel a fejét.

A kutatók és tudósok mára egyetlen magyarázatot találtak. Ritka és talán soha többet elő nem forduló tömegpszichózis történt. Természetesen ez nem bebizonyított, hisz soha nem volt még ilyenre példa.

(index.hu)

Olvasd el ezt is! : —-> Egy rejtélyes alakot keresnek – meggyújtotta magát majd eltűnt a Svéd férfi.

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »