Szellem a Budapesti Google Maps-on.

Szerkesztette:Agent H

A Google Street View számos érdekességet és titkot rejt, amelyek egészen széles skálán helyezkedhetnek valahol a vicces és a kifejezetten ijesztő között.

Erről egyébként mi magyarok is tudnánk mit mesélni, hiszen sokszor hozzájárultunk már az internet népének megnevettetéséhez néhány remek pillanatban elkapott képpel, olyan azonban már jelentősen kevesebbszer  fordult elő, hogy egy hazai utcaképtől libabőrösek legyünk. A legfrissebb felfedezéstől viszont sokak hátán fog felállni a szőr:

A 3. kerületi Rozgonyi Piroska utcában áll egy ház, aminek életét kisebb-nagyobb kihagyásokkal nagyjából 2009 óta követhetjük nyomon a Google térképes nézetében. Ez alatt a cirka 13 év alatt nem sokat változott, egyes helyi szerint a 7. számot testén viselő épület akár 100 éves is lehet már, bár látszólag nem lehet több pár 10 évnél.

Ha azonban a Google utcaképén valaki rákeres a házra, akkor a legfrissebb felvételeken egy egészen furcsa alakot láthat az egyik ablakban állni: egy  szellemnek kinéző múlt századbeli ruhát viselő férfi pislog az utcai felvételeket készítő autóra. Azt persze nem tudjuk, hogy tényleg egy szellemről, és nem csak egy kivételesen remekre sikeredett tréfáról van-e szó, mindenesetre jelenleg nincsen egyértelmű magyarázat az ablakban álló alakra.

A Google utcaképein egyébként egyészen sokszor találnak hasonló furcsaságokat. Többször rögzített például balesetet, városi utcákon kóborló vadállatokat, részegen elterülő embereket, és számos megmagyarázhatatlan dolgot is (aknából előbukó figurák, útszélen imádkozó hívők, tucatjával fűre parkoltatott porszívót stb.), melyeket egy Jon Rafman nevű művész gyűjt folyamatosan egy gyönyörű csokorba.

 

(SuperSurvey,Leet.hu)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Bizonyított
Agent H

Kilenc életből maradt nyolc: szellem kergette meg a macskát a pincében.

Ez a nő teljesen kiakadt, miután arra a következtetésre jutott, hogy sanszosan szellemjárta az otthona. Fotó: Kennedy News and Media/ Norhfoto Kathy Gallinger már a picéjébe se mer lemenni, amióta megnézte azt az éjszakai felvételt, ahol macskáját állítása szerint egy szellem kergette meg. A nő még 2018-ban költözött be a házba, de már korábban is

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

Démonok börtöne

Szerte a világon megannyi lenyűgöző természeti képződmény található, melyeket élvezettel és érdeklődéssel vizsgálnak a kíváncsi geológusok. Az azonban egy egészen más, izgalmas feladatot jelent a számukra, ha egy olyannal találkoznak, amelyről még az sem egyértelmű, hogy voltaképpen mi lehet. A távoli Jemen sivatagjában, nem messze az ománi határtól van egy jó példa erre. Kietlen földje épp

Olvass Tovább »
Bizonyított
Agent H

A valaha észlelt legnagyobb, 130 kilométer átmérőjű üstökös tart a Naprendszer belseje felé

A Hubble űrteleszkóppal végzett megfigyelések megerősítik, hogy a csillagászok által valaha észlelt legnagyobb, mintegy 130 kilométer átmérőjű üstökös közeledik a Naprendszer belseje felé – közölte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A január 8-án készült felvételek szerint a C/2014 UN271 jelű, de a felfedezői után Bernardinelli-Bernstein néven is ismert üstökös magja ötvenszer nagyobb, mint egy átlagos

Olvass Tovább »